7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal intre fostul si actualul primar al Malovatului

Scandal intre fostul si actualul primar al Malovatului

Problema apei la Bobaita, judetul Mehedinti este foarte serioasa. Localitatea Bobaita, fiind situata intr-o regiune deluroasa, cind este seceta fintinile seaca, iar oamenii sint nevoiti sa aduca apa de la doi-trei kilometri distanta, pe pante cu inclinatii foarte mari. Situatia parea sa se rezolve inainte de alegeri, cind fostul primar a inceput la Bobaita lucrarile la aductiunea cu apa. S-au facut sapaturi, s-au montat 800 de metri de conducta, dar minunea nu a durat decit trei saptamini. Dupa alegeri, aceeasi firma a venit, a sapat din nou si a scos reteaua. Angajatii primariei sustin ca nu au stiut cind a fost pusa conducta sau in baza carui contract. „Deocamdata nu stam bine cu apa, dar sintem aproape de faza de finalizare cu aductiunea cu apa. Vom alimenta cele trei sate si atunci o sa fie apa la discretie. Eu nu stiu, nimeni nu stie, de fapt, de vreun document in acest sens“, a declarat Manolea Emanoil, secretarul Primariei Malovat. Actualul primar spune ca intre primarie si societatea care a facut lucrarile nu era incheiat nici un contract si de aceea nu a platit lucrarile: „In legatura cu posibila aductiune cu apa din satele Birda si Bobaita, noi avem un proces-verbal de predare-primire a proiectului studiului de fezabilitate, din 21.07.2004. Cind am venit la primarie, normal ca am intrebat si eu pe secretar, contabil… Nimeni nu stia despre aceasta lucrare“. Fiind intrebat de ce a fost scoasa conducta, a raspuns: „Asta nu e treaba noastra. Probabil ca au stiut ca nu sint in legalitate. Deci, noi nu avem idee, nu avem cunostinta de vreun contract, de vreo autorizatie de executare, nu e proiect pentru aceasta conducta, pentru alimentare cu apa“.

Prefectul judetului a fost informat de caz de la redactorul GdS

Aflind de acest caz de la redactorii GdS, noul prefect al judetului Mehedinti, Constantin Zimtea, a trimis o echipa de control care sa vada la fata locului care este situatia reala. Domnia sa a promis ca in citeva zile vom afla si noi adevarul. Deocamdata insa, se pare ca situatia e mai grava. „Am inteles ca e mai grav decit mi-ati zis dumneavoastra. Mi s-a spus ca investitia nu a fost aprobata si de aceea am trimis o echipa de control. Vom vedea in citeva zile ce s-a intimplat de fapt acolo“, a adaugat prefectul Constantin Zimtea.

Fostul primar, Traian Baloi: „Din rautate s-a facut totul. Exista documente“

Fostul primar spune ca totul s-a executat in baza documentelor. „Din rautate, ei se gindeau ca am incheiat eu contractul cu o firma si, vedeti dumneavoastra cum e in lumea asta, ei zic ca iti iei partea si voiau ei partea. Exista studii de fezabilitate, exista studiu hidrologic, sint toate la primarie. Valoarea studiului se cifra la vreo cinci miliarde si ceva pentru doua sate, Bobaita si Birda. Exista un contract semnat numai de mine, deoarece contabilul nu a vrut. Exista o licitatie in care comisia si-a spus cuvintul, pentru ca n-aveam prevederi bugetare, decit patru miliarde si jumatate, iar lucrarea costa in jur de 5,8 miliarde. Si am facut mentiunea ca incheiem contractul pe cit avem prevederi, iar la rectificarea bugetului o sa facem act aditional la contract, deoarece oamenii erau ingaduitori si voiau sa ne faca lucrarea. S-a spus ca a fost cu scop electoral. A fost cu scop electoral, bineinteles“, a precizat Traian Baloi, fostul primar al comunei Malovat. Pentru lucrarile de alimentare cu apa in comuna Malovat sint necesare 17 miliarde de lei. „Malovatul, 23 August si Colibasi vor avea apa anul asta, iar Birda si Bobaita, speram ca in 2005 sa le facem oamenilor o surpriza cu alimentarea. Deocamdata nu avem nici un ban, dar daca nu vom gasi sprijin, o vom face pe cont propriu“, a conchis edilul comunei Malovat, Gheorghe Bazavan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS