10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsolidarea malului sting al Dunarii s-a incheiat

Consolidarea malului sting al Dunarii s-a incheiat

Proiectul de consolidare a unei portiuni din malul romanesc al Dunarii, portiune aflata in dreptul orasului Corabia, a fost incheiat. Investitia, la care s-a lucrat trei ani, a fost posibila datorita fondurilor primite de la Uniunea Europeana si de la bugetul consiliului local. In total, pentru realizarea acestei lucrari

s-au alocat aproximativ 35.000 de euro, la care s-au adaugat alte 2,5 miliarde de lei pentru realizarea propriu-zisa a proiectului. Saptamina trecuta, reprezentantii si coordonatorii proiectului de la Corabia au fost prezenti in oras pentru o ultima receptie de constatare a stadiului in care se afla lucrarea. Concluzia a fost ca va fi finalizata in aceasta saptamina. De mentionat ca termenul de finalizare a lucrarii a fost aminat si abia ulterior aprobat de UE, din cauza unor motive obiective. Mai exact, a fost vorba despre precipitatiile de acum citeva saptamini, care au facut imposibila derularea in conditii normale a lucrarii, deoarece nivelul apei Dunarii crescuse.

Primarul isi schimba masina de serviciu

„Practic, lucrarea a fost terminata, dar acum se mai fac unele retusuri pe la mal. In prezent, lucrarea a intrat in garantie pentru un an“, a spus primarul Stefan Pirlea.

Toate echipamentele care au fost folosite in perioada lucrarilor de consolidare de catre firma executanta originara din Grecia vor fi predate beneficiarilor lucrarii, mai exact primariei. Echipamentele in cauza, respectiv piese de mobilier, echipamente de birotica (trei computere, o imprimanta s.a.) si un autoturism marca Skoda Octavia urmeaza acum sa imbogateasca zestrea primariei.

Cel mai fericit dintre toti este edilul-sef, care isi va inlocui cu acest prilej masina de serviciu, un autoturism Daewoo Espero, productie 1995.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS