12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFara acte, nu te primesc nici cu picioarele inainte

Fara acte, nu te primesc nici cu picioarele inainte

O femeie nu a putut fi inmormintata timp de trei zile pentru ca nu avea acte de identitate. Daniela Stinga, de 36 de ani, a murit intr-o casa parasita pe strada I.B. Deleanu din Craiova.

Vecinii, vazind ca nu pot sa o ingroape crestineste pentru ca nu puteau sa-i scoata certificatul de deces, au amenintat ca scot moarta in strada daca primaria nu-i ajuta. „Miroase de te trasneste. Pe caldurile astea s-a umflat si nu se mai poate, crapa. Am spus ca punem si noi bani numai sa o duca undeva ca nu mai putem trai“, a declarat Ilie Nistor, vecin.

Cumnata Danielei, Olimpia Gramnea, sustine ca a batut la toate usile, dar ca nimeni nu a ajutat-o sa obtina actele de deces: „Nu mai stim la cine sa ne ducem si ce sa facem pentru ca nu are nici un fel de acte. Traia cu frate-meu in concubinaj, nu s-au casatorit din cauza actelor. Acum doua saptamini a iesit din spital si de atunci i-a tinut luminarile. Avea cancer“.

Vazind ca nu se mai poate trai din cauza duhorii si ca toti vecinii sint hotariti sa scoata moarta in strada, sotul si cumnata au pus cosciugul intr-o caruta si l-au depus la capela cimitirului Dorobantiei pina cind vor reusi sa scoata actele de deces.

Primaria poate

Ce nu au putut rudele sa faca in trei zile, un om de la primarie a facut in citeva ore. „Au venit la noi si ne-au spus de caz niste vecini de pe strada. Femeia era nascuta in Dabuleni si nu avea decit certificat de nastere. Si dupa ala si-a scos vreo trei copii si le-a pierdut pe toate. Pina la urma am reusit sa scoatem alt duplicat, i-am obtinut certificatul medical si apoi direct i-am eliberat certificatul de deces“, a spus Gheorghe Nedelescu, viceprimarul Craiovei. Tot primaria a trimis familiei un cosciug si cele necesare pentru o inmormintare crestineasca. Daniela Stinga va fi inmormintata de primarie astazi, la ora 10.00, in cimitirul Dorobantiei. In urma ei au ramas patru copii minori dintre care doi sint deja internati intr-un centru de plasament. Concubinul Danielei nu are acte de identitate, motiv pentru care nu poate beneficia de nici un ajutor din partea statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS