5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProducatorii agricoli doljeni pindesc subventiile pentru tractoare

Producatorii agricoli doljeni pindesc subventiile pentru tractoare

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Dolj este din nou in fierbere. Peste citeva zile institutia urmeaza sa primeasca de la ministerul de resort aproximativ 20 de miliarde de lei, pentru subventia de 45% acordata producatorilor agricoli pentru achizitionarea de tractoare si utilaje agricole.

„Conform Ordinului nr. 1.399/2003, producatorii agricoli pot cumpara tractoare si utilaje agricole la aproape jumatate din pretul initial, daca li se aproba cererile pentru subventia de 45% acordata de guvern“, a declarat directorul executiv al DADR Dolj, Dan Nedu. Conform statisticilor, in acest an, Doljul este pe locul trei pe tara in ceea ce priveste productia de griu, cu 3.026 kg/ha, dupaTimis si Mehedinti. Datorita productiei mari de griu si a cererilor in continua crestere pentru achizitionarea de utilaje agricole, autoritatile de la Bucuresti au fost obligate sa distribuie o noua transa de subventii in acest sens. „Pina in prezent, am primit aproape o suta de cereri si ne asteptam sa primim si altele in aceste zile. Trebuie sa mentionez ca toate cererile depuse pentru subventiile acordate in iarna se anuleaza“, a precizat Dan Nedu.

Doljul este singurul judet din tara care a consumat cele 19 miliarde de lei pentru subventiile de la inceputul anului in numai trei zile, datorita interesului foarte mare al producatorilor agricoli pentru achizitionarea de utilaje agricole. „La vremea respectiva am cerut suplimentarea fondurilor si am primit de la alte judete, prin realocare, inca opt miliarde de lei, dar si acestea s-au epuizat imediat“, a incheiat directorul executiv DADR Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS