18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOficiul de Cadastru preia birourile de carte funciara

Oficiul de Cadastru preia birourile de carte funciara

Oficiul Judetean de Cadastru se va numi in curind Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, urmind sa inglobeze in structura sa Biroul de Carte Funciara din cadrul judecatoriei. Potrivit lui Marian Popescu, directorul Oficiului Judetean de Cadastru, Geodezie si Cartografie (OJCGC) Dolj, actul normativ care va reglementa comasarea celor doua structuri urmeaza sa fie publicat in curind in Monitorul Oficial.

Noua institutie va avea sarcina sa deruleze programele de cartografiere a tuturor localitatilor finantate de Banca Mondiala. In cazul cartii funciare, nu va mai fi vorba de judecator, ci de „registrator de carte funciara“, care va avea rolul sa verifice formal actele si faptele juridice pentru proprietatile imobiliare.

Oficiul de cadastru va fi eliberat de sarcina reconstituirii drepturilor de proprietate funciara (care se apropie de sfirsit) si se va ocupa de inventarierea proprietatilor din judet. Tot in felul acesta va fi simplificata procedura de actualizare a limitelor administrative ale municipiului Craiova (aflat in conflict cu localitatile limitrofe), problema la care actuala administratie s-a dovedit codasa, in ciuda semnalelor trase de presa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS