5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate2.000 de reclamatii trasnite pe adresa Primariei Craiova

2.000 de reclamatii trasnite pe adresa Primariei Craiova

Sotia si-a reclamat sotul ca are o amanta, doi frati se cearta pe locurile de veci din cimitir, iar un craiovean si-a pirit vecinul ca si-a facut cotet de gaini intr-un loc nepermis

Municipalitatea craioveana a inregistrat, de la inceputul anului, in evidente circa 42.000 de solicitari din partea cetatenilor. Craiovenii doreau eliberari de acte pentru sau pur si simplu aveau de contestat unele decizii ale primariei. Circa 2.000 de documente sint numai sesizari si reclamatii ale cetatenilor nemultumiti.

Ofiterul de relatii cu publicul, Elvira Stancu, a precizat ca majoritatea reclamatiilor se refera la probleme care nu sint de competenta primariei. Eliberari de medicamente compensate, litigii de munca, neintelegeri in familie sau intre vecinii de bloc sint doar citeva exemple despre natura problemelor semnalate de craioveni. In unele cazuri, cei care au fost nemultumiti de raspuns au mers mai departe, plingerile luind calea guvernului sau a parlamentului.

„Evident, autoritatile centrale au trimis scrisorile inapoi, pentru raspunsuri. Sint si reclamagii de profesie, insa legea spune ca persoanei careia i-ai raspuns de doua ori in conditiile legii si continua sa scrie nu esti obligat sa-i mai raspunzi a treia oara pentru aceeasi problema“, a declarat Elvira Stancu.

Unele cazuri au ajuns pe masa judecatorilor

Dintre exemplele de reclamatii „trasnite“ care le-au dat batai de cap, angajatii primariei isi amintesc si acum de cazul unei craiovence care si-a reclamat sotul, administrator de asociatie. Dupa mai multe cercetari, functionarii au depistat adevaratul motiv al reclamatiei: sotia a aflat ca barbatul avea o amanta careia, culmea, ii mai si ducea gunoiul zilnic la tomberon, lucru care nu se intimpla in familie… Un alt craiovean si-a reclamat vecinul ca creste gaini intr-un loc nepermis. Descinsi pe teren, inspectorii primariei au constatat ca reclamatul avea un cotet cu trei gaini, iar vecinul il pirise din invidie. Al treilea caz se refera la doi frati care nu s-au inteles la impartirea gropilor din cavoul aflat in proprietatea familiei. Dosarele „Cotetul“ si „Cavoul“ au ajuns in justitie, intrucit cetatenii nu au fost multumiti de modul in care primaria a gestionat conflictele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS