21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectoarea interimara Mihaela Dinca taie si spinzura

Directoarea interimara Mihaela Dinca taie si spinzura

Coordonatoare a programului de diabet, doctorita Dinca umfla comenzile desi farmacia are medicamente pe stoc

Deranjata nevoie mare de faptul ca Gazeta de Sud si-a permis sa faca publice o parte dintre matrapazlicurile din Spitalul Clinic „Filantropia“ din Craiova, Mihaela Dinca, directoarea interimara a unitatii, cu un tupeu greu de imaginat, a cerut sa i se dea „imediat numele celor care au dat-o in git“. Doamna era convinsa ca, fiind membra PSD si sustinuta politic in functia de directoare si ca sefa de catedra, poate da ordine si ziaristilor.

N-o sa-i facem pe plac doamnei directoare, chiar daca a amenintat ca ne da in judecata pentru a afla cine este in spatele „minciunilor scrise in Gazeta de Sud“.

Revenind la seria de nereguli din Spitalul „Filantropia“, condus de dr. Mihaela Dinca, reamintim cititorilor nostri ca bolnavii de diabet tratati cu antidiabetice din spitalul respectiv consuma o cantitate dubla de medicamente in comparatie cu diabeticii de la Spitalul de Urgenta Craiova.

Si ca sa demonstram ca nu am spus prostii, publicam in facsimil situatia prezentata de cele doua unitati spitalicesti Casei de Asigurari de Sanatate.

In alta ordine de idei, doctorita Dinca impreuna cu directorul financiar-contabil al spitalului, Viorica Voiculescu, modificau in mod frecvent comenzile facute de farmacistul spitalului. Cind Spitalul „Filantropia“ se confrunta cu o criza acuta de medicamente si materiale sanitare, Mihaela Dinca, in calitate de coordonator al programului de diabet, facea comenzi de medicamente de peste trei miliarde de lei, in conditiile in care suma alocata de CAS Dolj era de doar 577 de milioane de lei.

„Nu inteleg de ce se fac presiuni asupra mea si se modifica cifrele din comenzile mele, cind stocul existent acopera consumul pe cinci luni si jumatate. In acelasi timp, exista medicamente care stau pe stoc, avind miscare lenta. Necesarurile transmise de Mihaela Dinca nu corespund consumurilor medii lunare, acumulindu-se stocuri“, scria pe 2.02.2003, Rozalia Marcu, farmacista sefa al spitalului, in nota explicativa data directorului de atunci, dr. Aurelian Barbulescu.

Potrivit legilor in vigoare, farmacistul are obligatia de a se ocupa de aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare a spitalului, nu directorul sau coordonatorul unui program national de sanatate. Aspect ignorat insa de doctorita Dinca.

Si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a sesizat ca Mihaela Dinca impreuna cu Viorica Voiculescu umflau comenzile si in luna octombrie 2003 le-a respins comanda de medicamente.

„In urma analizei comenzilor de medicamente antidiabetice pentru luna noiembrie 2003, am constatat urmatoarele: comanda trimisa este in valoare de 2.188.170.241 lei; valoarea stocului de medicamente antidiabetice, la 21.10.2003, este de 1.821.157.871 lei; consumul mediu lunar din ultimele trei luni este de 1.600.000.000 de lei. Numarul de pacienti tratati este de 793, in septembrie, si de 880, in august. Concluzie: comanda este disproportionat de mare fata de numarul de pacienti tratati. Consumul mediu lunar pe tara, la acelasi numar de pacienti, este de sub un miliard de lei. Va solicit refacerea comenzii la o valoare de cel mult un miliard de lei“, se arata in comunicatul CNAS.

Cu toate neregulile semnalate, institutiile abilitate, Directia de Sanatate Publica Dolj, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, au inchis nepasatoare ochii. Si toate astea s-au intimplat si se intimpla inca, in timp ce bolnavii din spitale isi cumpara din propriul buzunar medicamente, vata, spirt, seringi, perfuzii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS