5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii trebuie sa isi achizitioneze europubele

Severinenii trebuie sa isi achizitioneze europubele

Unii severineni sint nemultumiti de containerele metalice, deoarece acestea nu au capace, iar hirtiile si pungile din plastic sint imprastiate de vint in jurul rampelor de gunoi.

In urma numeroasele sesizari venite din partea severinenilor, conducerea administratiei publice locale a recomandat asociatiilor de proprietari sa cumpere, pentru fiecare scara de bloc, recipiente din plastic cu capac, asa-numitele europubele.

„Am sugerat asociatiilor de proprietari sa-si achizitioneze europubele. Dorim sa renuntam la vechile containere deschise de unde vintul imprastie hirtiile, transformind zona intr-o rampa de gunoi“, a spus Ilie Pisoi, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Cu toate ca ofera un grad mai mare de igiena avind capac, gunoiul fiind colectat anterior de locatari in pungi de plastic, europubelele sint prea mici si nu pot satisface necesarul de depozitare a gunoiului pentru o scara de bloc. In medie, pe o scara de bloc sint 20 de apartamente, iar un calcul simplu arata ca, daca fiecare familie ar arunca o punga de gunoi pe zi, nu ar avea unde sa-l puna pentru ca spatiul de depozitare oferit de europubele este insuficient. Unele asociatii de proprietari au cumparat europubele pe care, de frica hotilor, le-au legat cu lanturi, altele insa nu sint de acord cu solutia gasita de municipalitate.

„Sint prea mici si nu pot tine tot gunoiul depozitat de locatarii unei scari de bloc. Prin amplasarea lor in dreptul fiecarei scari, gunoiul a fost adus mai aproape de bloc, iar mirosul va fi chiar sub ferestrele noastre. Eu platesc o data serviciile de ridicare a gunoiului si nu inteleg de ce trebuie sa cumpar si europubele. Este datoria societatii de salubrizare sa-si instaleze recipiente de colectare a gunoiului“, a spus Maria Dosanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS