5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetristii craioveni au primit ultimatum pentru dotarea cu statii radio

Taximetristii craioveni au primit ultimatum pentru dotarea cu statii radio

Pina pe 20 aprilie, ei trebuie sa incheie contracte cu dispeceratele

Dupa ce i-a obligat sa-si vopseasca masinile in galben si sa-si ia atestate de practicare a meseriei, municipalitatea craioveana le-a dat un ultimatum taximetristilor din oras, pentru dotarea masinilor cu statii de emisie-receptie.

In ultimele zile, reprezentantii primariei au purtat discutii cu factorii implicati despre masurile care se impun pentru depistarea taximetristilor care inca presteaza servicii fara forme legale. Incepind de saptamina viitoare, institutiile implicate (Politie, Registrul Auto Roman, Autoritatea Rutiera Romana, Oficiul pentru Protectia Consumatorului, Directia de Finante) vor desfasura o actiune comuna pentru verificarea modului in care se desfasoara activitatea de taximetrie in oras. Viceprimarul Mihai Dragu, cel care coordoneaza aceasta actiune din partea municipalitatii, a precizat ca in curind expira termenul-limita pina la care masinile trebuie dotate cu statii de emisie-receptie.

„Inca de la 1 ianuarie, taximetristii trebuia sa se doteze cu aceste statii, insa, printr-un protocol incheiat cu sindicatele soferilor, primaria a acceptat sa-i pasuiasca. Dar termenul-limita este de 20 aprilie. Daca nu fac dovada dotarii cu aceste statii, taximetristii risca sa fie scosi din baza de date a primariei. Tot pina atunci, ei trebuie sa incheie contracte cu un operator-dispecer. Amenzile pentru neintrarea in legalitate sint cuprinse intre unu si cinci milioane de lei, insa de la 30 iunie acestea vor fi cuprinse intre 50 si 250 de milioane“, a spus Dragu. De asemenea, municipalitatea va obliga taximetristii sa achizitioneze contra cost placutele cu numerele de identificare ce vor fi amplasate pe partile laterale ale masinilor.

Conform primariei, toate cele 2.000 de locuri disponibile (pentru persoane fizice si operatori de taxi), aprobate prin hotarire de consiliu local, au fost deja ocupate. Investitiile patronilor in aceasta activitate se ridica, tot conform estimarilor primariei, la circa doua milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS