7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDupa Saptamina Luminata incepe concursul de directori in scoli

Dupa Saptamina Luminata incepe concursul de directori in scoli

Conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii a dat unda verde Inspectoratului Scolar Judetean Dolj pentru sustinerea concursului de ocupare a functiilor vacante de director si director adjunct la unitatile scolare din judet. Concursul va incepe luni, 19 aprilie, o data cu venirea elevilor la scoala, dupa vacanta de Pasti. Nu se stie din ce cauze, conducerea MEC a organizat doua sesiuni de concurs. Una in aprilie, iar alta in octombrie. Pe cele 141 de posturi scoase la concurs in aceasta sesiune, s-au inscris doar 83 de candidati, astfel incit nu se mai stie daca este vorba de teama sau de strategia partidului de guvernamint.

Este greu de inteles concurenta acerba de la Colegiul National „Elena Cuza“, Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova si Grupul scolar industrial Filiasi. Pentru ocuparea postului de director la CN „Elena Cuza“ s-au inscris trei candidati, la CN „Fratii Buzesti“ – doi candidati, iar pentru Grupul scolar Filiasi s-au inscris patru candidati.

In aceasta sesiune sint scoase la concurs 14 posturi de director si 16 de director adjunct la unitatile liceale, 47 de posturi de director si trei de director adjunct la scolile gimnaziale, un post de director la gradinita si inca doua pentru cluburi scolare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS