10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnii tarani vind lapte fara aviz sanitar-veterinar

Unii tarani vind lapte fara aviz sanitar-veterinar

Laptaresele prezente in pietele craiovene uita mereu sa isi procure certificatele sanitar-veterinare de la medicul de specialitate, au constatat inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj. Mai mult decit atit, unii dintre comercianti nu au sau au uitat sa isi vizeze certificatele de producator, desi au trecut deja trei luni din acest an.

„Pentru brinza au certificat, dar pentru lapte nu. In special cei care au cantitati mici nu se mai deranjeaza sa se duca la veterinar sa lase o proba. Cred ca de teama sa nu mai plateasca taxe, insa nu isi dau seama ca pun in pericol viata consumatorilor“, sustine Dumitru Ionescu, inspector de specialitate al OJPC Dolj. Pentru lipsa avizelor sanitar-veterinare au fost retrase de la comercializare zeci de litri de lapte de consum.

Inspectorii atrag atentia consumatorilor sa nu cumpere lapte sau produse din lapte de la persoane care nu detin avizul Directiei Sanitar-Veterinare. „In cazul in care comerciantul refuza sa-l arate inseamna ca nu este in regula“, avertizeaza inspectorii OJPC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS