10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRudarii s-au pus pe munca

Rudarii s-au pus pe munca

• Rudarii din comuna doljeana Malu Mare au facut prin munca voluntara trei fintini pe raza localitatii • Doua se afla in rudarie, iar pe a treia au construit-o in curtea bisericii ai carei enoriasi sint

Rudarii din comuna Malu Mare – Dolj, cu sprijinul financiar al Asociatiei „Alavida“, au facut trei fintini publice, pe raza localitatii.

„Este vorba despre un program desfasurat cu sprijinul Asociatiei «Alavida» pentru construirea a trei fintini pe domeniul public al comunei Malu Mare, dintre care doua in comunitatile de rudari, iar a treia in curtea bisericii. Fondurile necesare achizitionarii materialelor – 1.450 de dolari – au fost acordate de «Alavida», iar forta de munca a fost asigurata de rudari, prin voluntariat“, a mentionat prof. Alexandru Dicu, coordonatorul programului.

Cadouri la gura putului

Initiativa Asociatiei „Alavida“ a venit in sprijinul rudarilor din Malu Mare, care sufera din cauza lipsei apei potabile. „Exista o singura fintina publica la vreo 40 – 50 de familii. Ar mai fi fintini pe care si le-au facut oamenii prin curti, unde te duci o data, te duci de doua ori, insa nu poti sa te duci in fiecare zi sa iei apa din curtea omului. Asa ca ne-am gindit ca e mai bine sa facem niste fintini publice, de unde sa luam apa cind avem nevoie“, a declarat Nelu Petcan, reprezentantul comunitatii de rudari din Malu Mare, care este si asistent de proiect.

Prima fintina construita a fost cea din curtea bisericii din localitate, data in folosinta cu trei saptamini in urma. Sfintirea acestei fintini a fost urmata de un chef, cu friptura de oaie, vin si tuica fiarta. La fel s-a intimplat si simbata, cind a fost inaugurata a doua fintina, in rudaria din Malu Mare. Pe linga invitatia la masa a celor care au tras din greu la saparea fintinii, rudarii s-au ales si cu daruri „de profil“ din partea Asociatiei „Alavida“: o galeata de apa, o cana si un prosop. A treia fintina era duminica aproape terminata, asa ca, din aceasta saptamina, rudarii din Malu Mare nu vor mai suferi de sete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS