7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExproprierea, ultima solutie pentru centura de nord a Craiovei?

Exproprierea, ultima solutie pentru centura de nord a Craiovei?

Administratia Nationala a Drumurilor, sprijinita de autoritatile locale, vrea hotarire de guvern pentru exproprierea proprietarilor care cer preturi de zece ori mai mari pentru terenurile pe unde va trece soseaua

Pentru ca nu au ajuns la nici o intelegere cu proprietarii de paminturi din zona, privind pretul de vinzare, autoritatile doljene apeleaza la ultima solutie pentru construirea centurii ocolitoare de nord a Craiovei: exproprierea. In acest sens, Administratia Nationala a Drumurilor, sprijinita de prefectura doljeana si de consiliul judetean, va inainta un proiect de hotarire de guvern. „Terenul trebuie cumparat pentru a lasa loc strazii, care este de utilitate publica. S-au incercat mai multe negocieri cu proprietarii, insa nu s-a ajuns la nici o intelegere“, a precizat Petre Petrescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj.

Cei 31 de proprietari care mai au terenuri in zona cer preturi de pina la 25 de dolari pe metrul patrat, in conditiile in care terenul se afla in extravilanul localitatii. Pina in prezent, terenurile au fost cumparate cu doi – trei dolari metrul patrat. Suprafata depaseste 23.000 de metri patrati. La aceasta se adauga circa 18.000 de metri patrati din terenurile Statiunii de Cercetari Agricole de la Simnic si ale Statiunii de Cercetari Legumicole de la Isalnita. Dumitru Cernatescu, arhitectul-sef al judetului, a declarat ca despagubirea proprietarilor se va face conform legislatiei in vigoare, privind exproprierile pentru cauze de utilitate publica, sumele acordate fiind stabilite in urma evaluarilor facute de experti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS