5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Directorul on-line

Ştiţi ce face, aproape in fiecare noapte, directorul şcolii generale din satul Potelu, comuna Ianca? Stă la calculator! Şi nu ca să potrivească din mouse vreun solitaire sau să experimenteze senzaţii noi impuşcind marţieni, terorişti sau conducind vreo supermaşină.

Stelian Ghigeanu, profesor de istorie, stă pe chat, la taclale. Ca să scape de corvoada tastaturii, şi-a echipat calculatorul cu un microfon, ba a pus chiar şi o cameră web ca să fie văzut. Contrar aparenţelor şi impotriva oricăror bănuieli, profesorul Ghigeanu nu este un internaut impătimit, ci doar un părinte ingrijorat. Şase ani le-a dus dorul copiilor plecaţi in America, iar acum, de cind cu „netu’ ăsta“, parcă i-a mai venit inima la loc, şi lui, şi soţiei. Doar vorbeşte in fiecare zi (americană) şi noapte (la romani) cu fata şi cu ginerele, plecaţi la studii peste ocean.

„Din iunie, de cind au băgat digitala (centrala telefonică digitală, n.r.), mi-am băgat şi eu Internet. Acum vorbesc in fiecare zi cu fie-mea şi cu gineri-meu de parcă ar fi acasă! Am şi cameră de luat vederi, am pus şi microfon, ca să ne vedem şi să ne auzim şi ne trece, şi mie, şi soţiei de dor. Vorbim cu ei mai ales noaptea, cind e ziua la ei.

M-am obişnuit acum cu Internetul, vă citesc şi Gazeta pe net“, povesteşte Stelian Ghigeanu din aventurile descoperirii comunicaţiei on-line.

După ce s-a iniţiat in tainele internauticii, directorul Ghigeanu s-a gindit ca, dacă tot e „netu’“ atit de mare şi de gratuit, să facă o pagină de web şi Şcolii generale din Potelu, cu trimitere, eventual, pe site-ul ministerului sau al inspectoratului şcolar. De fapt, el va apela din nou la ajutorul ginerelui din America, om care se pricepe şi care „mi-o trimite gata făcută, că el ştie mai bine!“. Pină atunci, puteţi lua legătura prin e-mail cu autorităţile şcolii din Potelu, a cărei adresă este [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS