17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Evaziune fiscala din comercializarea fierului vechi

Numarul mehedintenilor care comercializeaza fier vechi in cantitati industriale, prin centrele de colectare a deseurilor, este tot mai mare. Potrivit politistilor de la Serviciul Politiei Economico-Financiare din IJP Mehedinti, in urma verificarilor efectuate la aceste centre s-a constatat ca persoanele respective au declarat ca detineau fierul vechi in propria gospodarie. „Acest lucru nu este adevarat si facem verificari sa vedem de unde provine fierul vechi. Mai mult, faptul ca nu si-au declarat veniturile obtinute la Directia de Finante reprezinta evaziune fiscala“, a spus subcomisar Silviu Diaconeasa, sef birou la Politia Economico-Financiara.

Falsuri la Primaria Dabuleni

O angajata a Primariei Dabuleni este acuzata ca a intocmit acte de proprietate false.

Inspectoratul Judetean de Politie Dolj a dispus, cu citeva zile in urma, inceperea urmaririi penale impotriva Adrianei Diaconescu, functionar public al Primariei Dabuleni, care, in calitate de referent cadastral, a intocmit documentele necesare vinzarii in mod ilegal a unei suprafete de teren. In baza acestor acte false – documentatia premergatoare emiterii titlului de proprietate, acte de punere in posesie – a putut fi perfectata o vinzare ilegala.

Acuzata de fals intelectual, Adriana Diaconescu risca o pedeapsa de cinci ani inchisoare. Conducerea Prefecturii Dolj a fost, de asemenea, instiintata de Serviciul Cercetari Penale al IJP Dolj despre existenta acestui dosar penal.

Au ajuns la spital dupa ce au intrat cu masina intr-un copac

Un grav accident de circulatie, cauzat de viteza neadaptata la conditiile de trafic, a avut loc joi dupa-amiaza, in judetul Mehedinti. Pe Drumul Judetean 562B, in afara localitatii Devesel, Nicolae Croitoru, de 43 de ani, din Drobeta Turnu Severin, conducind imprudent autoturismul personal si cu viteza neadaptata carosabilului cu denivelari si acoperit cu criblura, a derapat si

s-a izbit de un copac de pe marginea drumului. In urma impactului, Marian Nicusor Croitoru si Nela Dana Croitoru, pasageri in autoturism, au fost raniti, fiind transportati la Spitalul Judetean Mehedinti, pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Urmarit general si international prins la Portile de Fier I

Un roman dat in urmarire generala si locala, care se sustragea de la executarea unei pedepse cu inchisoarea, de patru ani, pentru intretinerea de raporturi sexuale cu o minora, a fost retinut joi seara la punctul de trecere a frontierei de la Portile de Fier I, judetul Mehedinti. Florin Isa, de 27 de ani, din judetul Timis, a fost oprit la intrarea in tara, dupa ce politistii de frontiera au stabilit ca barbatul calatorea cu un pasaport consular, eliberat de Ambasada Romaniei la Belgrad, si al carui termen de valabilitate expirase din noiembrie 2001. Tinarul a fost predat Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, pentru luarea masurilor legale.

Braconieri depistati in comuna Jiana

Zece persoane, cu virste cuprinse intre 16 si 59 de ani, din comuna Jiana, judetul Mehedinti, au fost depistate miercuri de politistii din localitate, in timp ce pescuiau ilegal intr-un canal de irigatii. Actiunea de combatere a braconajului piscicol a fost organizata impreuna cu reprezentantul Asociatiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi Mehedinti, fiind confiscate doua plase de pescuit cu ochiuri mici si care erau detinute ilegal de braconieri, dar si 60 de kilograme de peste-crap si salau. Au fost intocmite acte premergatoare pentru savirsirea infractiunii de pescuit ilegal din fondul piscicol.

Doi mineri au plecat la furat in timpul serviciului

Doi ortaci din cadrul Exploatarii Miniere Cariere Rosiuta au parasit punctele de lucru in care se aflau si au plecat la furat de role. Cit timp au lipsit de la serviciu, Vasile Onescu si Ion Neamt au reusit sa sustraga sase role metalice, cu care au mers la Depozitul de fier vechi de la Plostina. Aici le-au vindut la pretul derizoriu de 700.000 de lei. Cei doi au fost prinsi de un echipaj de politie, la putin timp dupa ce au vindut marfa. Vasile Onescu si Ion Neamt sint cercetati pentru comiterea infractiunilor de furt calificat si parasirea locului de munca.

Scolile de soferi au elevi slab pregatiti

Procentul de promovabilitate a candidatilor la examenul de conducere auto, in judetul Mehedinti, continua sa ramina foarte scazut. „Am examinat 256 de persoane, in aceasta saptamina, care doreau sa obtina permis de conducere, dar numai 76 au trecut de proba teoretica. Procentul de promovabilitate ramine, in continuare, foarte mic“, a spus comisar-sef Constantin Radoslav, seful Serviciului Politiei Rutiere Mehedinti. Politistii Serviciului Circulatie au executat, in ultimele zile, 26 de actiuni, in care au controlat 1.250 de autoturisme si au legitimat 3.160 de persoane. Au fost sanctionate 1.110 persoane, majoritatea pentru depasirea vitezei legale, conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice, depasiri neregulamentare si nefolosirea centurii de siguranta. In vederea suspendarii, au fost retinute 19 permise de conducere si retrase 11 certificate de inmatriculare.

Cetatean italian, implicat intr-un grav accident de circulatie

Un cetatean italian a fost implicat ieri intr-un grav accident de circulatie petrecut pe DN 66, in apropiere de localitatea gorjeana Dragutesti. Grigore Oprisor, de 29 de ani, din Torino, in timp ce conducea un autoturism marca Chrysler, l-a accidentat grav pe Victor Stanculete, de 43 de ani, din Dragutesti. Barbatul se angajase in traversarea strazii printr-un loc nepermis, fiind lovit de masina condusa de catre romanul rezident in Italia. Victor Stanculete a murit in drum spre spital.

Administratorii severineni nu se grabesc sa depuna dosarele de atestare

Din cei 260 de administratori ai asociatiilor de locatari din Drobeta Turnu Severin, mai putin de 20 si-au depus, pina la aceasta data, dosarele pentru atestare, desi termenul limita prevazut de lege este 31 august. Potrivit art. 62, din HG nr. 400, administratorul este o persoana fizica atestata in conditiile normelor prevazute de lege. „Atestarea este obligatorie, pentru desfasurarea activitatii in continuare, dar numarul dosarelor depuse este foarte mic, comparativ cu cel al administratorilor“, a spus Doru Iovanescu, sef Serviciu Audit Public Intern la Primaria Drobeta Turnu Severin. Conform legislatiei in vigoare, administratorii trebuie sa aiba deplina capacitate de exercitiu, sa prezinte garantii sociale pentru indeplinirea corecta a obligatiilor ce le revin si sa prezinte garantii materiale, cuprinse intre unu si trei salarii. Cererea de atestare trebuie depusa la consiliul local si trebuie sa mai cuprinda CV, copii legalizate dupa starea civila, studii, certificat de pregatire profesionala, cazier, recomandare din partea presedintelui asociatiei.

S-a spinzurat din cauza caniculei

Un barbat din comuna doljeana Dabuleni si-a pus capat zilelor din cauza caldurii. Ion Cristuinea, de 49 de ani, a fost gasit spinzurat in podul magaziei de linga locuinta sa. Cu o zi inainte ii facuse o vizita unei cunostinte, careia i-a spus ca s-a hotarit sa se sinucida, dar nu a fost crezut. „Barbatul era cunoscut de vreo 15 ani ca bolnav psihic. In fiecare vara, cind era foarte cald, el facea crize. De data asta, s-a spinzurat“, a precizat subinspectorul Lucian Sfetcu, seful Postului de Politie Dabuleni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS