10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova dubleaza pretul apei potabile

Primaria Craiova dubleaza pretul apei potabile

Problema se va discuta astazi, in sedinta consiliului local

Pe ordinea de zi a sedintei ordinare de astazi a Consiliului Local Craiova se afla un proiect de hotarire privind racordarea spalatoriilor auto din oras la reteaua publica de alimentare cu apa, cu conditia ca aceste societati sa plateasca metrul cub de apa la un pret dublu fata de populatie. Initiatorii proiectului, consilierii Emilian Stefirta si Maria Uzeanu, motiveaza ca sursele de apa alternative (puturile forate) fie nu exista, fie nu asigura debitul de apa necesar acestei activitati in conditii optime. Ba, mai mult, unele societati s-au racordat la sistemul public si fura apa.

Initiativa celor doi consilieri va naste noi discutii in legatura cu apa potabila a populatiei, citiva dintre consilieri fiind hotariti sa nu admita un asemenea proiect.

Si cu furturile de pina acum cum ramine?

Cel mai fervent contestatar este, din nou, consilierul PRM Dumitru Dolea, care considera ca municipalitatea incearca sa legalizeze racordarile ilegale facute pina acum.

„Si asa sint destule probleme cu apa potabila a orasului. Cred ca exista foarte multe spalatorii auto care au consumat pina acum cantitati uriase de apa din sistemul public fara sa plateasca nici un leu. Ar fi corect ca inainte sa se dispuna un control, cu amenzile de rigoare cu tot, si abia apoi sa se treaca la contorizarea apei. In al doilea rind, aceste societati ar trebui sa foloseasca apa din puturi forate si nu sa consume apa populatiei care, si asa, este insuficienta“, a spus Dolea.

Initiativa municipalitatii mai include obligarea agentilor economici sa calculeze cantitatea de ape reziduale deversate si folosirea de detergenti biodegradabili, pentru a nu polua mediul. In cazul nerespectarii prevederilor mentionate, municipalitatea intentioneaza sa suspende activitatea agentilor economici pina la intrarea in legalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS