17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIntre doua campanii agricole, cititi o carte buna

Intre doua campanii agricole, cititi o carte buna

Bibliotecii din Zatreni nu ii lipsesc cititorii, ci mai degraba cartile, insuficiente pentru pasionatii de lectura din comuna. Pe linga elevii celor opt scoli din Zatreni, bibliotecara Georgeta Copoeru si-a gasit clienti fideli in rindurile batrinilor internati in azilul din comuna.

„Avem un azil pentru batrini, care citesc foarte mult. O parte din ei vin aici regulat sa imprumute carti. Pentru cei care nu pot sa-si paraseasca salonul, ma deplasez eu pina la azil cu cartile pe care le doresc. Comuna noastra este mare, are 19 sate, asa ca, o data pe luna, trec pe la fiecare scoala si le aduc volumele cerute. Din nefericire, nu detinem noi fondul de carte pentru cititorii pe care ii avem. Am incercat sa obtin sprijin, dar banii sint putini. E pacat, e mare pacat de cultura noastra“, a spus Georgeta Copoeru.

Povestea bibliotecarei are insa si o parte trista. Georgeta Copoeru a fost profesoara in comuna mai inainte de a lua in grija sa Biblioteca din Zatreni. Ea sufera insa de o boala crunta, nemiloasa. Dupa mai multe operatii si tratamente repetate, a fost nevoita sa renunte la orele de la scoala, pentru ca nu mai putea sa vorbeasca incontinuu, cu voce ridicata. Si-a regasit, in schimb, linistea in mijlocul cartilor, despre care vorbeste cu vadita placere:

„Tin prea mult la biblioteca. Sint prea atasata de aceste carti pentru a pleca de aici atit timp cit voi trai.“

• Pagina realizata de Mihai GAVRILA si Dan CIOVICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS