13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

GdS va raspunde

Dracula Park si actionarii

Virgil Codrut Radu din Craiova ne scrie ca este detinatorul a 100 de actiuni la Fondul pentru dezvoltare turistica Sighisoara SA, adica la Dracula Park. In iulie a avut loc Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) la care Domnia sa nu a putut participa, dar a trimis o scrisoare Fondului prin care a cerut sa i se explice daca actiunile achizitionate prin intermediul Bancii Comerciale Romine sint la purtator sau sint tinute de o societate de registru. A doua dorinta exprimata in scrisoare era legata de informatii cu privire la deciziile care s-au luat de catre AGA. Dl Radu nu a primit nici un fel de informatii de la Fondul cu pricina fapt pentru care ne roaga pe noi sa ne interesam de ce nu a primit informatiile.

GdS: Cind ati achizitionat actiunile trebuia sa solicitati toate informatiile de la institutia de la care le-ati achizitionat. Pentru ca nu ati facut acest lucru puteti sa cereti informatii de la Registrul Comertului Mures sau de la oricare alta institutie care are legatura cu Dracula Park. Cit despre faptul ca nu stiti ce s-a decis la AGA de la care ati lipsit, nu va putem ajuta cu nimic. Puteti sa apelati la Ministerul domnului Agaton pentru alte informatii legate de ceea ce va intereseaza.

(M.D.)

„E in lucru!“

Marcel Voicu, din comuna Leu, judetul Dolj, ne-a cerut ajutorul in legatura cu o reclamatie facuta la ROMTELECOM, care vizeaza suma de 4.055.000 de lei, facturata pentru luna iulie, suma pe care nu si-o justifica.

GdS: Reclamatia depusa de dvs. la ROMTELECOM in 11 iulie este analizata de reprezentantii Departamentului tehnic, care ar fi trebuit sa va dea un raspuns in 30 de zile. Pentru ca acest raspuns n-a venit si institutia nu v-a somat sa platiti factura ce face obiectul reclamatiei, singurul lucru pe care-l puteti face este sa asteptati solutionarea problemei, care n-ar trebui sa dureze mai mult de inca 30 de zile.

(E.L.)

Apa este, dar nu este!

Din satul Beharca, comuna Almaj, ne-a scris d-na Elena Pirvu care a relatat faptul ca satul Beharca este alimentat cu apa de Izvarna prin grija a 65 de familii. Cu putin timp in urma, 65 de familii din sat au strins bani si au cumparat si montat o conducta de aductiune a apei de Izvarna. Pe conducta s-au montat patru robineti stradali, de unde locuitorii puteau sa ia apa pentru consumul casnic. Citeva familii care stau in apropierea acestor robineti nu s-au multumit doar cu apa pentru consumul casnic, ci si-au montat furtunuri la robineti si uda gradinile proprii. Pentru ca in acest fel consumul de apa este foarte mare, scade presiunea apei si oamenii care doresc sa ia apa cu galeata nu mai au ce lua. Mai mult, incercarea de a modifica robinetele in asa fel incit sa nu se mai poata monta furtunuri pentru irigat a dat gres deoarece, dupa modificare, persoane ramase neidentificate (!!) au taiat robinetii si

i-au facut ca inainte. Desi toata lumea iriga gradinile de zarzavat, nimeni nu vrea sa plateasca apa consumata, fapt pentru care tot satul este in pericol de a fi debransat de la conducata de Izvarna. D-na Elena Pirvu ne scrie ca viceprimarul comunei stie despre situatia iscata, dar nu vrea sa se implice in rezolvarea ei.

GdS: D-na Pirvu, promitem sa ajungem la fata locului pentru o ancheta mai ampla!

(M.D.)

Este corect?

Gheorghe Cazangiu, din Craiova, ne scrie ca, in urma cu mai multi ani, a dobindit o boala care i-a permis incadrarea in categoria persoanelor cu handicap de gradul II. De curind, a fost transferat de la Compania Energopetrol Cimpina, Santierul 4 Craiova, la un SRL format in cadrul companiei, unde nu mai beneficiaza de facilitatile acordate persoanelor cu handicap. Domnia sa este nedumerit pentru ca i s-a oprit impozit pe suma cuvenita primei de vacanta si ne intreaba daca este corect. Gheorghe Cazangiu ar mai vrea sa stie in ce grad de handicap se incadreaza acum.

GdS: Dupa cum am inteles din scrisoarea dumneavoastra, prima de vacanta nu se incadreaza in drepturile salariale, pentru care, asa cum recunoasteti, nu vi s-a oprit impozit. Prima de vacanta este un venit colateral salariului, fapt pentru care vi s-a impozitat. Cit despre incadrarea intr-un grad sau altul de handicap, trebuie sa consultati comisia medicala de specialitate, care va stabili si va va explica tot ceea ce va intereseaza.

(M.D.)

Padure cu uscaturi

Dumitru Fronie, din Craiova, ne-a sesizat un caz de abuz in serviciu al padurarului Marin Vitu, de la cantonul 15 Ciutura-Virvorul de Jos. Padurarul Vitu este acuzat de cititorul nostru ca „ foloseste padurea ca si cum ar fi proprietatea lui si taie si vinde, fara acte, material lemnos“.

GdS: L-am contactat pe directorul Directiei Silvice Dolj, Dragos Ignat, care are cunostinta de sesizarile pe care le-ati depus la institutia pe care o conduce. El a declarat ca, in urma ultimei sesizari primite, a inaintat la ministerul de resort o cerere de infiintare a unei comisii de expertiza care sa se ocupe de acest caz. Deocamdata, directorului Dragos Ignat nu i-a parvenit rezultatul acestei expertize, dar ne-a asigurat ca, in cazul descoperirii unor nereguli, si Marin Vitu va avea soarta altor sapte padurari concediati din aceleasi motive de abuz in serviciu.

(E.L.)

Cuvintul consilierilor nu e litera de lege!

Lican Gheorghe din satul Panaghia, comuna Calopar, ne scrie ca din vina consilierului local Iancu Viorel a ramas fara ajutorul social. Pentru ca are un copil handicapat, nu s-a putut deplasa la Fortele de Munca din Segarcea sa aduca o adeverinta necesara pentru dosarul de ajutor social. Consilierul respectiv a promis ca se deplaseaza el la Segarcea si-i aduce adeverinta. Pentru ca nu s-a tinut de cuvint, petentul a pierdut ajutorul social.

GdS: Daca v-ati fi rezolvat singur problemele nu ajungeati in situatia aceasta. Dupa cum vedeti, nu intotdeauna cuvintul consilierilor este litera de lege!

(M.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS