7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Prefectul de Mehedinti, blocat in trafic

Prefectul de Mehedinti, Dan Trancota, care face zilnic naveta in localitatea natala-Vinju Mare, a fost la un pas de a ramine in Drobeta Turnu Severin, in noaptea de duminica spre luni, din cauza aglomeratiei de masini generata de manifestraile dedicate Zilelor Severinului. „Pina in localitatea Rogova am fost nevoiti sa mergem bara la bara, atit era de aglomerat traseul“, a spus Dan Trancota. In cea de-a doua seara a manifestarilor dedicate Zilelor Severinului au participat peste 40.000 de mehedinteni, actorul Alexandru Arsinel spunindu-i personal primarului Constantin Dinu ca nu s-a mai aflat de foarte mult timp in fata unui public atit de numeros.

(F.L.)

Proiectil neexplodat gasit la inchisoarea militara din Caracal

O echipa de specialisti de la Inspectoratul de Protectie Civila (IPC) Olt a intervenit luni, 22 aprilie, pentru ridicarea unui proiectil gasit la inchisoarea militara din Caracal (fostul Batalion disciplinar). Proiectilul a fost gasit de catre un angajat al unitatii pe terenul agricol aferent inchisorii in timp ce se efectuau araturi. Conform declaratiilor oficialilor IPC Olt, proiectilul descoperit era unul perforant, de calibrul 7,65 mm, datind din perioada celui de-al doilea razboi mondial. Deoarece focosul era inca intr-o stare perfecta, proiectilul putea prezenta un pericol in mina unor persoane iresponsabile. Dupa ce specialistii Protectiei Civile Olt au asigurat proiectilul in cauza, transportindu-l intr-un loc sigur, o zona de 2.000 de metri patrati a fost cercetata amanuntit. Din fericire, nu a mai fost gasit nici un alt proiectil. In aceste zile urmeaza sa fie detonate trei proiectile. Pe acelasi teren unde a fost descoperit proiectilul la inceputul acestei saptamini, a mai fost gasit un proiectil in urma cu doi ani. Atunci insa, descoperirea proiectilului a facut doua victime, una din persoane decedind, iar cealalta raminind cu handicap.

(M.M.)

Bunica si nepot gasiti morti

Maria Alexandru, de 84 de ani, si nepotul, Mihai Nicusor Iliescu, de opt ani, ambii din comuna Iancu Jianu – Olt, au fost gasiti morti in locuinta pe 22 aprilie. Politisti au stabilit ca decesul a survenit in urma intoxicarii cu monoxid de carbon. In urma necropsiei se va stabili cu exactitate cauza mortii.

(M.M.)

Accident de munca

La societatea CILDRO SA Drobeta Turnu Severin a avut loc in seara de 22 aprilie un accident de munca. La depozitul de placaj, la descarcarea bustenilor din vagon, pe fondul unei neatentii, legatorul de sarcina, Mihai Victor, si-a prins doua degete de la mina stinga intre doi busteni. El a fost imediat transportat la Spitalul Judetean, medicii de la Sctia otopedie constatind ca nu prezinta fracturi, ci doar vatamari usoare. Mihai Victor, de 55 de ani, din satul Dudasi, comuna Simian,este de meserie timplar si dezlegator de sarcina, iar in scietatea CILDRO lucreaza de zece luni, potrivit lui Constantin Miclau, seful Serviciului Securitate si Sanatate in Munca, de la Inspectoratul Teritorial de Munca Mehedinti.

(D.L.)

Patru candidati pentru sefia Corpului Gardienilor Publici Olt

La Slatina s-a desfasurat ieri prima zi de concurs (proba scrisa) pentru ocuparea posturilor de sef de corp si sef adjunct la Corpul Gardienilor Publici(CGP)Olt. Interesul suscitat de aceasta competitie se pare ca nu a fost deloc insignifiant, de vreme ce nu mai putin de sapte persoane s-au inscris pentru ocuparea unuia din cele doua posturi vacante. Cele mai multe candidaturi au fost pentru functia suprema – aceea de sef al CGP Olt, post pentru care au concurat patru persoane: Sandu Pirvu, Marius Doru Papuc, Ion Vezeanu si Marius Rosoga. Pentru celalalt post liber, desi initial erau interesate tot patru persoane, in cele din urma au participat doar trei: Marian Mitran, Florin Jidova si Dumitru Sanda. Astazi se vor afla rezultatele probei scrise, dupa care vor merge mai departe doar acei candidati care vor reusi sa obtina cel putin nota 7. Doar ei vor avea dreptul de a participa vineri, 26 aprilie, la ultima proba a concursului – cea orala. Nici unul dintre candidatii inscrisi in concurs nu face parte din actuala structura a CGP Olt.

(M.M.)

Amenzi de aproape 600 de milioane de lei – in doar trei zile

Peste 1.000 de contraventii descoperite, amenzi de 597 de milioane de lei, 43 de infractiuni, bunuri confiscate in valoare de 92,2 milioane de lei, 15 permise de conducere retinute in vederea suspendarii si 21 de certificate de inmatriculare retinute reprezinta doar o parte din rezultatele unei serii ample de controale desfasurate in Olt de lucratorii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) in perioada 19-21 aprilie. De asemenea, in acelasi interval de timp au fost legitimate 1.335 de persoane, 1.669 de masini si 261 de agenti economici au fost controlati (20 de infractiuni economico-financiare descoperite), iar sase minori au fost depistati ca nefiind supravegheati de catre parinti. Controalele de acest gen vor continua si in perioada urmatoare.

(M.M.)

La Ocolna – Dolj se fura continuu

Patru tigani din comuna doljeana Amarastii de Jos, sat Ocolna, au fost prinsi de jandarmi, dupa ce furasera conducte de metal si placi de beton de pe terenurile agricole din zona. Marcel Stan, de 41 de ani, Minel Radu, de 41 de ani, si Viorel Minoiu, de 46 de ani, transportau duminica dimineata, in jurul orei 5.00, in trei carute, peste 40 de metri de teava de 100 mm diametru, apartinind Societatii de Cercetari Pomicole pentru Nisipuri Dabuleni. Ei au fost retinuti de o patrula din cadrul Batalionului Mobil de Jandarmi Craiova. Cel de-al patrulea, Iancu Radu, de 51 de ani, furase 20 de spalieri din beton armat, care apartineau Fermei Agricole Dabuleni, pe care, de asemenea, le transporta cu caruta. Cei patru au fost predati Postului de Politie Dabuleni pentru stabilirea intregii activitati infractionale si continuarea cercetarilor. Luni, cotidianul nostru a prezentat intr-un reportaj pe larg problemele pe care le intimpina tiganii din acea localitate. Spuneam ca, pentru ei, a fura este echivalent cu a-si cistiga existenta si ca zeci de barbati din sat sint condamnati pentru aceasta infractiune. Iata ca toate acestea ni s-au confirmat mai repede decit ne asteptam.

(F.T.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS