17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArborii batrini - pericol public

Arborii batrini – pericol public

Arborii plantati in urma cu 30-35 de ani, in special plopii, chiar daca vara sint o binecuvintare pentru umbra pe care o fac, iarna si in zilele cu vinturi puternice devin „pericol public“.

Locatarii blocurilor, mai ales proprietarii de masini si cei care stau la parter ar vrea sa fie taiati copacii pentru ca din cauza lor au igrasie in casa si, daca se rup, le distrug masinile. Cei care locuiesc la etajele superioare nu accepta sub nici o forma sa se apropie cineva cu drujba de copacii din fata blocurilor lor. Cu toate acestea, reprezentantii Serviciului de gospodarire comunala din cadrul Primariei Craiova sustin ca nu fac fata cererilor de taieri de copaci. Au in dotare un singur utilaj special de taiat arbori si nu pot fi taiati mai mult de 19 pe zi. O taiere costa peste 200.000 de lei.

Pentru a evita confruntarile cu „iubitorii de copaci“, echipele de la primarie merg doar la solicitarile facute din partea asociatiilor de locatari. „Insa, si cind sintem solicitati se intimpla uneori sa nu fim lasati sa taiem. Programam sa mergem la o anumita adresa si nu putem pentru ca locatarii nu te lasa. Ies, ne injura si nu ne lasa sa ne facem treaba. Cad pomii pe ei, le distrug casele si masinile si degeaba. Nu inteleg ca altfel nu se poate“, a spus Ovidiu Vanghelie, sef Seviciu gospodarire comunala din cadrul Primariei Craiova. In locul celor taiati, primaria planteaza alti arbori de esente mai tari, precum catalpa, castani, stejari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS