10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectoratul pentru Persoane cu Handicap indeamna la rabdare

Inspectoratul pentru Persoane cu Handicap indeamna la rabdare

De cind cu Ordonanta 102 din1 ianuarie 2000, subventiile pentru ajutorarea persoanelor cu handicap ajung tot mai greu la beneficiari. Mai ales in mediul rural, unde, la drumul lung, prin trei ministere, pe care trebuie sa il strabata banii pentru a ajunge la Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Persoane cu Handicap (ITSPH) Dolj, se adauga si intirzierile postei. De aceea, obisnuite ba cu un decalaj de citeva luni, ba cu o intirziere de citeva saptamini, persoanele cu handicap, multe dintre ele avind in acest ajutor singura sursa de venit, incep sa dispere cu fiecare zi de aminare a intrarii in posesia banilor.

La redactia ziarului nostru ajunge saptaminal un numar impresionant de sesizari cu privire la aceasta problema. „Va rog mult de tot sa ma ajutati! Nu am primit suma de bani care mi se cuvenea de la Asociatia de Handicapati din Craiova. Nu am alt venit, nu am din ce sa traiesc. Dupa ce ca pensiile sint asa de mici, nu vin nici la timp si nu am ce minca“, a spus Constantin Dornea, din Craiova.

Gabriela Nituica, inspector-sef la ITSPH, a spus ca acest decalaj in virarea banilor este cauzat de drumul lung si intortocheat pe care trebuie sa il strabata acestia: „Pina in ’99, primeam banii direct din fondurile agentilor economici care trebuia sa ne vireze acel unu sau doi la suta. Acum primim acesti bani prin Ministerul Finantelor, ca subventii de la bugetul de stat. Sumele trec prin trei ministere pina ajung la noi, iar in judet mai apare si problema postei. In aceasta luna, banii trebuia sa ajunga pe 5. Mandatele au fost virate vineri, iar simbata si duminica, posta are program redus. In acest fel se produc intirzierile, la tara acestea fiind si mai mari“. Inspectorul sef ii asigura pe beneficiari ca isi vor primi banii cit mai curind.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS