5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Kestii lumesti

• Yoga face bine la minerit

Minerii din Australia au inceput sa practice yoga pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul oboselii. O companie miniera de la antipozi a pus la dispozitia angajatilor sai si a famiilor acestora cursuri gratuite de yoga, in speranta ca exercitiile pentru minte si corp ii vor ajuta pe ortaci sa devina „mai iuti si mai flexibili“. Proiectul se va desfasura pe o perioada de proba de aproximativ trei luni, dupa care, in functie de rezultate, se va trece la cursuri pe termen lung.

• Stephen King intentioneaza sa renunte la scris

Scriitorul american Stephen King a anuntat ca intentioneaza sa renunte la scris, dar numai dupa ce va termina cele cinci carti pe care le are in lucru, scrie presa americana. King a avut succes cu miniserialul „Rose Red“ (ABC), iar acest lucru l-a facut sa se gindeasca la posibilitatea de a se ocupa numai de televiziune. Scriitorul, in virsta de 54 de ani, a declarat recent ca vrea sa renunte sa mai scrie cita vreme se bucura inca de atentia publicului, pentru a nu ajunge sa decada. „Deci, asta e! S-a terminat“, a declarat Stephen King pentru ziarul Los Angeles Times. „Am terminat-o cu cartile“, a continuat el. King nu a spus o data anume la care se va retrage. El are in tipografie o carte de nuvele, care va aparea in luna martie, „Everything’s Eventual“, si lucreaza la mult aminatul proiect de roman „From a Buick Eight“, care ar trebui sa fie lansat in toamna, ca si la ultimele trei romane din seria „Dark Tower“, programate sa apara anul viitor. Stephen King a mai marturisit ca ajuns la un punct unde simte ca a inceput sa se repete. „Ajungi la un moment dat intr-un punct de unde nu mai alta cale decit sa reincepi un ciclu, sa mergi pe drumuri pe care ai mai fost. Am vazut acest lucru in propriile mele romane. Cei care vor citi Buick Eight se vor gindi la Christine. Este vorba despre o masina si este normal. Cred ca am spus cam tot ce aveam de spus. Si in acest punct ai de ales. Fie continui, fie renunti atita vreme cit mai esti in virf. Nu vreau sa ajung ca Harold Robbins. Acesta este cosmarul meu“, a spus King. Robbins a fost un scriitor de mare succes, care a continuat sa publice romane chiar si la virsta de peste 80 de ani, fiind suferind de afazie in urma unui atac cerebral. El nu a mai avut deloc succes in ultima perioada. A incetat din viata in 1997.

• Educatie sexuala in termeni….literari si decenti

Primul ministru al Thailandei a interzis folosirea in scoli a unui ghid de educatie sexuala care ofera elevilor sfaturi in legatura cu masturbarea. El a mentionat ca decizia sa va ramine valabila pina cind se va atenua limbajul explicit din carte, unde, in locul cuvintului masturbare, sint folosite variante de argou.

• Taximetristi ultracompetenti

Soferii de taxiuri negre din Londra sint foarte nemultumiti din cauza ca bine cunoscutul test pe care trebuie sa-l treaca aceia care aspira la o astfel de slujba, intitulat „The Knowledge“, a devenit mai usor. Oficialii au redus numarul rutelor care trebuie invatate pe de rost de la 400 la 320, iar „meseriasii“ sustin ca acest lucru va duce la scaderea standardelor si la deprecierea profesiei lor, care este renumita in intreaga lume.

• Regina Angliei nu vrea sa incurce circulatia

Regina Marii Britanii nu a putut ajunge la timp la un spectacol aviatic dat in onoarea sa deoarece limuzina regala a ramas „blocata“ in spatele unei masini-scoala la volanul careia se afla un aspirant la carnetul de conducere, o studenta care lua lectii pe un drum rural din Norfolk. Regina Elisabeta se indrepta catre o baza aeriana militara si a considerat ca nu este nevoie ca masina in care se afla sa fie escortata de politisti pe motociclete. Astfel, dupa ce s-a vazut nevoita sa mearga in spatele unui tractor aproape trei kilometri, coloana regala a avut ghinionul de a o intilni pe drum pe tinara care lua lectii de conducere. Drept urmare, Regina Elisabeta a „reusit“ pentru prima oara in 50 de ani sa intirzie la un eveniment oficial.

• Piscina cu ghinion

Un miliardar din Marea Britanie a reusit performanta nedorita de a-si rupe gitul de trei ori in ultimele sase luni. Barbatul, care este proprietarul companiei Phones 4U, a cazut de pe o trambulina de dimensiune olimpica, pe care o are instalata in curtea vilei sale, in timp ce se antrena. Ghinionistul, in virsta de 49 de ani, si-a fracturat gitul de doua ori, anul trecut, in timp ce participa la curse de motociclete, si o data, in anul 1995, intr-un accident la karting.

• Jaf…arboricol!

Un japonez inarmat cu o ramura de copac a jefuit doua magazine din Moroyama. Tinarul, in virsta de 18 ani, i-a amenintat pe vinzatorii celor doua magazine cu ramura, dupa care le-a cerut banii pe care acestia ii aveau in casa. Desi de la prima victima nu s-a ales cu nimic, din cel de-al doilea magazin a plecat cu aproape 1.500 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS