5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

De Sarbatori, profesorii vor primi numai avansul

Cei aproximativ 7.000 de angajati din sistemul de invatamint din Gorj vor primi de Sarbatori numai avansul, reprezentind 40% din salariu. Cadrele didactice, nedidactice si personalul auxiliar vor astepta pina in ianuarie pentru a primi lichidarea si cel de-al 13-lea salariu. Gheorghe Gamaneci, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, a spus ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza ca si „anul trecut angajatii din invatamint si-au primit banii tot in ianuarie, anul financiar fiind decalat“.

(E.M.)

Comandamente de iarna in Mehedinti

Consiliul Judetean Mehedinti a avertizat primariile din judet sa infiinteze comandamentele de iarna. Nici un drum din judet nu este blocat si se circula normal. „Se gaseste antiderapant pe toate drumurile din judet. In nord, unde a nins deja, nu exista nici un fel de probleme“, a declarat Constantin Zimtea, vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti.

(F.L.)

43 de milioane de euro pentru apa de calitate in Severin

Consiliul Judetean Mehedinti a obtinut de la Comunitatea Europeana, prin programul ISPA, 43 de milioane de euro, pentru demararea lucrarilor la statia de epurare a apei pentru municipiul Drobeta Turnu Severin si continuarea lucrarilor de aductiune cu apa din sursa Toplet. In 2002 va fi reabilitat si Drumul European 70 Drobeta Turnu Severin-Craiova, finantarea fiind asigurata tot din fonduri externe.

(F.L.)

Sindicalistii cubanezi au venit in Gorj

Conducerea Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (UFSMO) a primit zilele trecute vizita delegatilor celei mai mari Confederatii Sindicale din Industria Miniera, Chimica si Energetica din Cuba. Delegatia cubaneza formata din trei reprezentanti, condusa de Heriberto Bonelly Perez, a vizitat minele Jilt si Motru. Liderii UFSMO au semnat un protocol de colaborare cu omologii cubanezi pe termen mediu si lung, insemnind schimburi de experienta si vizite reciproce.

(M.C.H.)

Se mai primesc cereri pentru subventia la caldura

Primaria Tirgu Jiu a prelungit termenul de depunere a cererilor pentru primirea de ajutoare in ceea ce priveste plata caldurii. De acestea beneficiaza persoanele cu venituri mici si care se incadreaza in prevederile ordonantei guvernamentale. Cetatenii indreptatiti sa primeasca ajutoare banesti pot depune cereri la Primaria Tirgu Jiu, camera 7. Acestia nu mai trebuie sa anexeze la cerere o copie a chitantei cu plata intretinerii pe luna noiembrie, din cauza ca banii nu vor mai ajunge la solicitant, ci la DISTRIGAZ Tirgu Jiu, societatea care asigura distributia gazelor naturale.

(E.M.)

In Gorj, o noua cariera miniera

Deschiderea carierei Plostina 2, din judetul Gorj, va avea loc in prima parte a anului 2002. Secretarul general al Uniunii Federatiilor Sindicale din Oltenia, Viorel Temelescu, a declarat ca vor fi create aproximativ 150 de locuri de munca.

(M.C.H.)

Rectificarea saraciei

Intrunit in sedinta extraordinara, Consiliul Judetean Mehedinti a aprobat o noua rectificare de buget la nivel local. A fost o rectificare a saraciei, intrucit suma totala care trebuia redistribuita se ridica la 3,22 miliarde de lei. Din aceasta suma, 272 de milioane de lei au revenit orasului Strehaia, peste jumatate fiind destinata caminului de batrini.

(I.L.)

Orsova asteapta bani pentru subventia la energie termica

Prefectul de Mehedinti, Dan Trancota, i-a solicitat ieri ministrului administratiei publice, Octav Cozminca, in cadrul videoconferintei, subventii la plata energiei termice pentru municipiul Orsova. Pentru a trece cu bine de aceasta iarna, municipalitatea orsoveana ar avea nevoie de aproximativ 15 miliarde de lei. De asemenea, Dan Trancota l-a asigurat pe ministrul Octav Cozminca de faptul ca in Mehedinti se vor da salariile la toate categoriile de bugetari, pentru acest an.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS