10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnele depozite de carne functioneaza ilegal

Unele depozite de carne functioneaza ilegal

Depozitele de carne si preparate din carne care functioneaza in fostul abator de la Podari au fost verificate de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj.

La SC WIAMAR SRL din Craiova s-a descoperit ca sint incalcate conditiile igienico-sanitare. In sala in care se transeaza carnea nu existau sterilizatoare pentru cutite si prosoape pentru personalul angajat si, de asemenea, la chiuvete nu curgea apa calda.

Nitritii folositi pentru moarea de carne erau expirati din 8 noiembrie, iar semifabricatele de carne care plecau din unitate nu erau insotite de documente de certificare a calitatii. In depozitele frigorifice nu erau paleti suficienti pentru toata marfa si aceasta mai era aruncata si pe jos.

Pentru deficientele constatate, SC WIAMAR SRL va primi o amenda de 40 de milioane de lei.

Depozitul de produse din carne din Craiova al SC C+C SRL Resita functioneaza ilegal. Autorizatiile sanitare si sanitar – veterinare de functionare si-au pierdut valabilitatea de citeva luni. Inspectorii OJPC au atras atentia conducerii sa schimbe sistemul de etichete autocolant pe care se trece termenul de valabilitate. „Acestea pot fi falsificate cu usurinta. Dezlipeste autocolantul si aplica un altul, cu un alt termen de valabilitate“, a precizat Aurelian Toma, inspector de specialitate in cadrul OJPC.

Pentru lipsa autorizatiilor si pentru lipsa graficelor de temperatura SC C+C SRL va fi sanctionata contraventional cu suma de 15 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS