14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDieta de 21 de zile

Dieta de 21 de zile

O dietă sănătoasă este cea care vă ajută să slăbiţi având grijă de echilibrul dumneavoastră alimentar şi ţinând cont de… preferinţele dumneavoastră culinare. Dieta de mai jos, recomandată de site-ul www.slabsaugras.ro, este una de acest fel şi răspunde întrebării dumneavoastră „Cum slăbesc repede?“. Durata acestei diete este de 21 de zile.
Ziua 1
Mic dejun: 2 felii de pâine toast, unse cu marmeladă, plus un bol de zmeură.
Prânz: sandviş din 2 feliuţe subţiri de pâine şi şase feliuţe de carne de curcan şi salată, plus o ciocolată mică, fără grăsimi, cinci căpşune.
Cină: 100 g carne de vită, doi cartofi fierţi în coajă, legume, o linguriţă de hrean ras, plus un bol mic cu salată de fructe.
Ziua 2
Mic dejun: 2 linguri de muesli cu o pară şi cu un iaurt mic de fructe, parţial degresat.
Prânz: 4 feliuţe de pâine, patru linguriţe de brânză rasă, parţial degresată, peste care se pune puţină saramură.
Cină: piept de pui la cuptor, doi cartofi copţi, fructe şi îngheţată.
Ziua 3
Mic dejun: o chiflă, 2 rulouri de bacon, o roşie, plus 10 boabe de strugure.
Prânz: un cartof fiert în coajă, 10 linguriţe de brânză rasă, 2 rondele de ananas însiropate, salată.
Cină: spaghete italiene cu salata.
Ziua 4
Mic dejun: salată de fructe: o banană mică, un kiwi, 2 rondele de ananas, însiropate şi 10 boabe de struguri plus un iaurt degresat parţial.
Prânz: o chiflă mică, 2 fripturi subţiri de carne de vită, o felie de roşie şi 2 linguri sos de hrean.
Cină: se unge o tigaie cu ulei de măsline şi se pun în ea: o ceapă mică, tăiată fin, piper verde, 2 felii rotunde de castravete şi două felii subţiri de morcovi. Se adaugă pudră de chilli şi se lasă până ce legumele se înăbuşă. Se adaugă două linguri de fasole, o cutie mică de roşii, o lingură de bulion şi puţină apă. Se servesc cu 2 linguri de orez brun şi cu salată.
Ziua 5
Mic dejun: un fruct la alegere, un biscuit, un pahar de suc de portocale, neîndulcit.
Prânz: un castron cu supă de legume, o chiflă mică, salată cu o linguriţă de maioneză cu un conţinut scăzut de calorii. Desert: o ciocolată cu puţine grăsimi şi un kiwi.
Cină: 100 g friptură de pui alături de 2 cartofi noi, fierţi în coajă, 2 linguriţe de sos de mentă. Desert: o pară.
Ziua 6
Mic dejun: 3 linguriţe de muesli, un măr şi lapte degresat.
Prânz: un baton de pâine neagră, feliată, o jumătate de conservă de somon, suc de lămâie, o linguriţă de maioneză săracă în calorii. Desert: 10 boabe de strugure.
Cină: 200 g peşte fript stopit cu lămâie.
Ziua 7
Mic dejun: un croissant mic, cu 2 linguriţe de gem.
Prânz: un bol mic de supă din morcovi şi coriandru plus 2 felii subţiri de pâine neagră. Desert: o pară.
Cină: se înveleşte un somon într-o foiţă de aluminiu şi se stropeşte cu suc de lămâie, după care se introduce în cuptor. După ce s-a copt, se serveşte alături de 2 cartofi noi (fierţi în coajă) şi de legume.
Ziua 8
Mic dejun: o conservă mică de fasole, cu o feliuţă de pâine neagră.
Prânz: un cartof fiert în coajă, o jumătate de conservă mică de ton şi o linguriţă de maioneză cu un conţinut caloric scăzut, salată.
Cină: 150 g de ciuperci se călesc într-o tigaie, la foc mic. Se mai adaugă 2 ouă bătute cu o lingură de lapte degresat parţial. Când ouăle sunt aproape gata, se presară peste ele 2 linguriţe de brânză rasă. Se servesc cu salată.
Ziua 9
Mic dejun: 5 linguriţe de fulgi de tărâţe, o linguriţă de stafide şi puţin lapte degresat.
Prânz: o jumătate de cană de brânză dulce, o chiflă mică, legume plus o banană.
Cină: 200 g de peşte fript stropit cu lâmâie.
Ziua 10
Mic dejun: 2 felii de pâine neagră, 2 felii de bacon, o salată mică şi o roşie.
Prânz: o chiflă mică, neagră, o jumătate de avocado, o felie de roşie şi suc de lămâie. Desert: un iaurt fără grăsimi.
Cină: un bol cu salată de fructe.
Ziua 11
Mic dejun: 2 biscuiţi din cereale, lapte degresat şi o banană.
Prânz: 2 felii de pâine neagră se ung cu 4 linguriţe de brânză, peste care se pun 2 felii de roşii. Se lasă în grill până când brânza se topeşte. Sandvişurile se servesc cu salată. Desert: o pară.
Cină: un meniu la alegere, care să nu depăşească 400 de calorii şi un măr.
Ziua 12
Mic dejun: 5 linguriţe de cereale, 7 migdale şi 3 linguriţe de iaurt cu puţine grăsimi.
Prânz: un sandviş gata preparat (care să nu depăşească 300 de calorii) sau salată şi un măr.
Cină: friptură cu cartofi la cuptor, ciuperci coapte, o roşie şi salată.
Ziua 13
Mic dejun: un ou fiert, o felie de pâine toast şi un pahar de suc de grepfrut, neîndulcit, şi 10 boabe de strugure.
Prânz: o jumătate de varză se toacă mărunt şi se pune într-un bol, alături de bucăţi mici de piept de pui, fără pieliţă, cinci hamsii din conservă, o lingură de crutoane, brânză parţial degresată şi un kiwi.
Cină: un cartof fiert în coajă cu 2 linguriţe de brânză rasă.
Ziua 14
Mic dejun: 2 felii de pâine, 2 linguriţe de unt de arahide şi un pahar de suc de portocale, neîndulcit.
Prânz: un cartof fiert în coajă, o jumătate de avocado, suc de lămâie, salată.
Cină: 2 linguri de paste, un piept de pui fără pieliţă, 3 roşii mici, 2 felii rotunde de ţelină, 2 linguriţe de maioneză săracă în calorii. Se servesc cu salată.
Ziua 15
Mic dejun: o gogoaşă umplută cu 2 linguriţe de brânză şi 4 căpşune.
Prânz: 2 felii de pâine, 2 feliuţe de piept de pui, salată şi un măr.
Cină: două clătite preparate fără lapte, umplute cu legume gratinate (ceapă roşie, morcovi) şi cu ciuperci.
Ziua 16
Mic dejun: o felie de pâine toast, unsă cu o linguriţă de brânză degresată, un ou omletă, o linguriţă de lapte degresat şi o roşie coaptă plus un pahar de suc de portocale neîndulcit.
Prânz: 5 linguri de paste fierte, amestecate cu o jumătate de conservă de somon, un castravete tocat mărunt. Desert: un bol de zmeură.
Cină: un sandviş (400 de calorii) şi o salată. Desert: un măr.
Ziua 17
Mic dejun: un croissant mic, o linguriţă de brânză, un bol de zmeură.
Prânz: un pumn de crevete coapte, o jumătate de avocado, o lingură de fructe de mare, o chiflă integrală. Desert: un kiwi.
Cină: 100 g de carne de vită fiartă şi două roşii.
Ziua 18
Mic dejun: 10 boabe de strugure fără sâmburi, o felie de pepene roşu, o jumătate de mango, o banană mică şi un măr.
Prânz: pizza preparată în casă: 4 felii de pâine se ung cu piure de tomate, peste ele punându-se ciuperci tăiate mărunt, o felie subţire de roşie, mozzarella cu un conţinut scăzut în grăsimi şi plante aromatice, în funcţie de preferinţă. Se lasă la cuptor până când brânza se topeşte. Se serveşte cu salată.
Cină: 200 g de paste se amestecă cu câteva bucăţi de broccoli fierte, o jumătate de conservă de somon şi 3 linguri de brânză cu un conţinut redus în grăsimi, usturoi şi ierburi aromatice. Se pun la fiert şi se servesc cu salată.
Ziua 19
Mic dejun: o banană pasată, amestecată cu 150 ml de lapte degresat, un iaurt şi o pară.
Prânz: într-o tigaie se face o omletă din: 2 ouă, o lingură de lapte, două feliuţe subţiri de şuncă, o roşie tocată mărunt. Peste omletă se rade brânză săracă în grăsimi şi se bagă la cuptor, până ce brânza se topeşte. Se serveşte cu salată. Desert. Un bol de căpşune.
Cină: un piept de pui preparat la grătar, fără pieliţă şi salată. Desert: un bol de fructe crude.
Ziua 20
Mic dejun: Un ou ochi pregătit în apă, o felie de pâine toast, un pahar de suc de grepfruit neîndulcit şi 6 căpşune.
Prânz: un cartof fiert în coajă şi jumătate de conservă de ton se amestecă cu sos de chilli şi piper verde şi se servesc cu salată.
Cină: 200 g de paste făinoase se amestecă cu cereale şi cu o lingură de bulion.
Ziua 21
Mic dejun: un cârnat la grătar, o feliuţă de şuncă, o roşie coaptă, câteva ciuperci la grătar şi un ou pregătit în apă.
Prânz: o chiflă, un sfert de conservă de hummus, crudităţi (la alegere). Desert: o banană.
Cină: peste un file de cod se pun câteva prune decojite, o lingură de pătrunjel tăiat mărunt, o linguriţă de suc de lămâie şi o lingură de vin alb. Codul se înveleşte apoi în staniol şi se bagă într-o tavă, la cuptor. Se serveşte alături de 2 cartofi fierţi în coajă şi de legume. Desert: 10 căpşune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS