Ingrediente: 4 ardei capia copți, curățați; 1 ardei iute roșu (fără semințe dacă nu vrei prea picant); 2 căței de usturoi; 2 linguri ulei de măsline; 1 lingură oțet sau suc de lămâie; ½ linguriță boia iute; sare după gust; opțional: 2 linguri de nuci sau migdale pentru textură mai bogată; opțional: 1 lingură cremă de brânză pentru o variantă mai cremoasă
Mod de preparare:
- Pune în blender ardeii copți, ardeiul iute, usturoiul, boiaua iute, uleiul și oțetul (sau sucul de lămâie).
- Mixează până obții o pastă fină. Dacă vrei să simți bucățele mici, pulsează scurt în loc să mixezi continuu.
- Potrivește de sare. Dacă vrei consistență mai densă, adaugă nucile sau migdalele și mixează din nou. Pentru mai multă cremozitate, pune și crema de brânză.
- Gustă și ajustează iuțeala după cum îți place.
- Las-o la frigider măcar 30 de minute.
Merge de minune pe pâine prăjită, cu brânză telemea sau halloumi, cu ouă poșate, lângă fripturi, sau ca sos pentru cartofi copți.
sursa: www.exquis.ro

