10.1 C
Craiova
vineri, 7 noiembrie, 2025

Sufleu de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui, 6 albușuri, 1 cană zahăr, 1 lămâie, 1/2 linguriță scorțișoară, 2 plicuri zahăr vanilat, 30 g unt

Mod de preparare:

Spălăm gutuile și le tăem cubulețe. Le punem la fiert într-un vas, cu o cană de apă și zahăr.

După ce au fiert foarte bine, le pasăm cu blenderul vertical. Dacă e nevoie, le trecem și prin sită, pentru a obține o pastă fină.

Dupa ce s-a răcit, încorporăm ușor albușurile bătute spumă tare cu un praf de sare și zahărul vanilat. Adăugăm coaja rasă de lămâie și scorțișoara și omogenizăm.

Turnăm compoziția în vase de ceramică unse cu unt și dăm la cuptor 30 de minute.

Se servesc pudrate cu zahăr.

sursa: gustos.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS