15 C
Craiova
vineri, 18 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinRetete culinarePastă de peşte extrafină și gustoasă

Pastă de peşte extrafină și gustoasă

Rețetă simplă de pastă aperitiv din ton, sardine, macrou, somon sau alt peşte la conservă, cu unt spumos și zeamă de lămâie.

Ingrediente

2 conserve de peşte în suc propriu (cca. 270 g peşte scurs) – ton, sardine, macrou, somon sau alt peşte la conservă
200 g unt moale cu 65% grăsime
sare, piper proaspăt măcinat
puțină coajă rasă de lămâie
2-3 lingurițe zeamă de lămâie
În plus:
biscuiți sărați (crackers)
pâinici crocante
pâine prăjită

Mod de preparare

Se scurge peștele din conservă foarte bine, în strecurătoare. Untul trebuie să fie moale, scos din frigider cu câteva ore înainte.
Se pune untul moale într-un bol, împreună cu puţină coajă rasă de lămâie, sare și piper măcinat. Se spumează untul cu mixerul până ce creşte în volum.
Adăugăm și peștele (scurs și stors ușor în palme) și puțină zeamă de lămâie (1 linguriță) și mixat câteva secunde. Cu somon, pasta iese mai grasă și mai fină.
Se asezonează cu sare, piper și încă puțină zeamă de lămâie, după gust.
Se poate pune în poş pentru a orna cu ea biscuiți sărați, pâine prăjită sau felii de lămâie. Este excelentă și în sandvișuri sau unsă pur și simplu pe pâine.

Reţetă oferită de savoriurbane.com

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS