28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Incendiu într-o tabără de refugiați

(VIDEO) Incendiu într-o tabără de refugiați

-

Mii de oameni au rămas fără adăpost după ce un incendiu masiv a izbucnit într-o tabără aglomerată de refugiați rohingya din sud-estul Bangladeshului. Incendiul a cuprins, duminică, aproximativ 2.000 de adăposturi din tabăra Cox’s Bazar, relatează BBC.
Se estimează că aproximativ 12.000 de persoane, dintre care majoritatea a scăpat de violența din Myanmar, au rămas fără locurile de cazare, în urma incendiului.

Incendiul a început în jurul orei 14:45, ora locală (08:45 GMT) și a învăluit rapid adăposturile din bambus și prelată, a spus un oficial. „Aproximativ 2.000 de adăposturi au fost arse, lăsând aproximativ 12.000 de refugiați din Myanmar fără adăpost”, a declarat Mijanur Rahman, comisarul pentru refugiați din Bangladesh, pentru agenția de presă AFP. Cauza incendiului nu este încă clară și nu au fost înregistrate victime.

Incendiul a fost ținut sub control trei ore, timp în care cel puțin 35 de moschei și 21 de centre de învățare pentru refugiați au fost, de asemenea, distruse, a adăugat el.

Hrusikesh Harichandan, de la Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, a declarat pentru BBC că au fost „daune masive” în urma incendiului. El a spus că au fost afectate și serviciile de bază, cum ar fi centrele de apă și instalațiile de testare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Intervenție a salvamontiștilor într-o zonă greu accesibilă din masivul...

Intervenție a salvamontiștilor „într-o zonă greu accesibilă din masivul...

ȘTIRI GdS