14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompanie de curierat, amendată cu 408.00 lei pentru muncă la negru

Companie de curierat, amendată cu 408.00 lei pentru muncă la negru

O societate din Bucureşti ce desfăşura activităţi de curierat a fost sancţionată cu amendă în valoare de 408.000 de lei, după ce s-a descoperit că un număr de 54 de persoane munceau fără forme legale, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), într-un comunicat de presă transmis, marţi, Agerpres.

„În data de 18.04.2022, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, sub conducerea şi coordonarea dl. inspector-şef Constantin Bujor, în urma unei acţiuni de de control, au identificat la o singură societate ce desfăşura activităţi de curierat, 54 de persoane care desfăşurau activităţi, fără a avea încheiate în forma scrisă contracte individuale de muncă, conform art. 16 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, modificată şi completată. Amenda contravenţională aplicată a fost de 408.000 lei”, menţionează sursa citată.

Obiectivele acţiunii de control, derulată pe raza Municipiului Bucureşti, au fost: identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, respectiv verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS