14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia distruge aproape 1.000.000 de doze de vaccin AstraZeneca

România distruge aproape 1.000.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Preşedintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunţat că aproape un milion de doze de vaccin AstraZeneca, care au expirat, vor trebui distruse.

„În momentul de față, avem 917.800 de doze de vaccin AstraZeneca (expirate – n.r.). Ele sunt, cea mai mare parte a lor, la nivelul centrelor regionale de depozitare. O altă parte se regăsesc în direcțiile de sănătate publică. 

Se finalizează în perioada următoare, din discuțiile pe care le-am avut cu colegii de la Ministerul Sănătății, procedura de distrugere a acestor doze, pentru că ele trebuie scoase din stoc și date pentru distrugere”, a precizat, joi, dr. Valeriu Gheorghiță, potrivit gandul.ro.

Potrivit medicului, dozele de ser expirate nu vor fi returnate la distribuitor, iar procedura de distrugere a acestora va fi făcută în baza unei hotărâri de guvern.

„Avem recepționate un total de 4.478.000 de doze. Au fost administrate 852.356 de doze și distribuite în total, plus ce a intrat în mecanismul de revânzare sau de donație, 3.300.000 de doze, din care sunt aceste 917.000 care au ieșit din perioada de valabilitate”, a precizat Gheorghiţă.

România a primit, în total, aproximativ 4,5 milioane de doze, dintre care a administrat aproape un milion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS