14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalJoe Biden va avea consultări cu nouă țări est-europene membre ale NATO, pe tema Ucraina

Joe Biden va avea consultări cu nouă țări est-europene membre ale NATO, pe tema Ucraina

Președintele american Joe Biden va avea joi consultări cu nouă țări est-europene membre ale NATO despre convorbirea pe care a avut-o cu președintele rus Vladimir Putin și despre temerile legate de o invazie în Ucraina, a anunțat miercuri Casa Albă, potrivit AFP.

Joe Biden va avea o discuție telefonică cu „liderii Grupului celor nouă de la București, format din aliații din flancul estic al NATO, pentru a rezuma întâlnirea sa cu președintele Putin, a le asculta opiniile privind situația actuală de securitate și a sublinia angajamentul Statelor Unite față de securitatea transatlantică”, potrivit unui comunicat, conform HotNews.

Ce include grupul celor nouă de la București

Grupul celor nouă de la București include Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia.

Convorbirea va avea loc după o conversație telefonică programată cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky.

Trimiterea de soldați SUA pentru a apăra Ucraina de o agresiune a Rusiei „nu este luată în calcul” pentru că Ucraina nu face parte din NATO, a declarat miercuri Biden.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS