16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePelerinajul la Sfânta Parascheva de la Iași a început deja

Pelerinajul la Sfânta Parascheva de la Iași a început deja

Credincioșii au făcut deja coadă să se închine la moaștele Sfintei Parascheva. Oamenii se tem că vor fi impuse noi restricții și nu vor mai putea participa la marele pelerinaj de la Iași. Oficial, evenimentul ar putea începe vineri, mai devreme decât în alți ani, pentru a se evita aglomerația, informează TVR.

Pelerinajul de Sfânta Parascheva a început mult mai devreme decât în alți ani și asta fără vreo organizare. Credincioșii s-au adunat, pur și simplu, să se închine la racla cu moaște, speriați că pandemia nu le va mai permite acest lucru peste câteva zile.

Asaltată de credincioși, Mitropolia a amenajat spațiul din curte astfel încât să existe un singur culoar pe care pelerinii să intre în biserică, iar mai mulți voluntari s-au asigurat că oamenii păstrează distanța și poartă masca sanitară. Coada formată a ajuns și la un kilometru.

În acest moment, pelerinii pot intra fără restricții la moaștele Sfintei Parascheva.

Deocamdată, nu a fost stabilită data la care moaștele Sfintei Parascheva vor fi scoase din Catedrală, însă, cel mai probabil, va fi 8 octombrie.

În anii trecuți, acest lucru se întâmpla în preajma zilei de 14 octombrie, atunci când este sărbătorită Sfânta Parascheva.

Acum, pandemia forțează autoritățile să devanseze evenimentul.

Rata de infectare cu coronavirus a depășit în Iași 5 cazuri la mia de locuitori, iar în județ sunt chiar localități cu o incidență de peste 8 cazuri la mia de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS