17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: 15 cazuri de violență domestică în ultimele zile

Gorj: 15 cazuri de violență domestică în ultimele zile

În perioada 10 – 16 septembrie, polițiștii gorjeni au intervenit în 15 de cazuri de violență domestică, ocazie cu care au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare, lovire sau alte violențe și nerespectarea măsurilor impuse printr-un ordin de protecție.
 
În 9 dintre cazuri, poliţiştii care intervenit la cazurile de violenţă domestică, au emis, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un Ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile.
În urma probatoriului administrat într-o cauză penală, la data de 16 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat de 46 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor impuse de instanța de judecată printr-un ordin de protecție și amenințare.

Bărbatul ar fi amenințat-o cu acte de violență pe fosta sa soacră

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că în cursul zilei de ieri, bărbatul ar fi amenințat-o cu acte de violență pe fosta sa soacră de 50 de ani, din municipiul Târgu Jiu și s-ar fi apropiat la o distanță de mai puțin de 100 m față de imobilul unde aceasta locuiește, încălcat astfel obligațiile impuse printr-un ordin de protecție emis de Judecătoria Târgu Jiu.

S-a emis un alt ordin de protecție provizoriu față de bărbat

Totodată, polițiștii au completat formularul de risc și s-a emis un alt ordin de protecție provizoriu față de bărbat.
În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.
În ultimele 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție provizorii, după cum urmează:

La data de 16 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 8 Poliţie Rurală Stoina au fost sesizaţi prin apelul 112, de către un bărbat de 71 de ani, din comuna Berlești, cu privire la faptul că are un conflict cu fiul său.
Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 37 de ani, din comuna Berlești, pe fondul unui conflict spontan, l-ar fi îmbrâncit și amenințat cu acte de violență pe tatăl său.

Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, față de bărbat

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.
Totodată, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, față de bărbat.
La data de 16 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați prin apelul 112, de către o femeie de 56 de ani,  din orașul Novaci, cu privire la faptul că a fost agresată de către soțul său.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 67, din orașul Novaci în timp ce se deplasa pe o stradă din orașul Novaci, în urma unui conflict spontan cu soția sa acesta ar fi împins-o, ocazie cu care s-a dezechilibrat, căzând pe sol.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.
Totodată, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, față de bărbat.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS