16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltGripă confirmată oficial în trei școli din Slatina

Gripă confirmată oficial în trei școli din Slatina

Trei eleve de la trei școli diferite din Slatina s-au prezentat în urmă cu câteva zile la spitalul din Slatina, cu simptome specifice de gripă, analizele de laborator confirmând boala.

Direcția de Sănătate Publică Olt a transmis joi, 23 ianuarie 2020, că analizele efectuate la laboratorul Institutului Cantacuzino au confirmat trei îmbolnăviri prin gripă. Este vorba de trei fete, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, care s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență din Slatina cu simptomatologie severă, specifică gripei. Fetele au fost internate în secția de Boli Infecțioase a SJU Slatina, cu evoluție favorabilă. Niciuna dintre eleve nu era vaccinată antigripal. Virusul responsabil de îmbolnăvire este virusul gripal de tip B. Toate pacientele au primit tratament antiviral, administrându-li-se Tamiflu.

„Începand de astăzi, Direcția de Sănătate Publică Olt a instituit sistemul de raportare zilnică, prin cabinetele medicale şcolare, cu referire la situatia epidemiologică din mediul urban, care va fi transmisă Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru informare şi punere în aplicare“, a mai transmis DSP Olt.
La Spitalul Județean de Urgență Slatina se prezintă de acum zilnic pacienți cu simptomatologie asemănătoare gripei, efectuându-se săptămânal, în medie, 15 teste rapide de gripă. Cele mai multe, însă, sunt infirmate de laborator. În cazul celor trei eleve, nu toate au fost testate folosindu-se teste rapide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS