25.3 C
Craiova
joi, 3 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Gustul compotului se poate îmbunătăţi dacă se adaugă suc de struguri, câteva picături de zeamă de lămâie sau sare de lămâie.
– Pentru compoturile de vară din fructe proaspete este absolut necesar să preparaţi mai întâi siropul, după care să-l turnaţi peste fructe. Nu fierbeţi fructele proaspete mai mult de câteva minute, pentru că nu vor mai rămâne întregi.
– Legumele şi cartofii noi trebuie puşi la fiert totdeauna în apa care clocoteşte.
– Şniţelele şi grătarele sunt mai fragede dacă cu 1-2 ore înainte de a le prăji se ung cu oţet amestecat cu ulei.
– Supa de carne devine aurie dacă se pun câteva coji curate de ceapă în ea, înainte de a da în clocot.
– Aluatul de clătite devine mai fraged, mai gustos şi mai pufos dacă se adaugă puţină bere.
– Cafeaua neagră capătă un gust deosebit dacă se pun şi câteva cristale de sare în apa din ibric, înainte de a o fierbe.
– Ceaiul îşi păstrează bine gustul şi aroma dacă va fi pus în vase de sticlă sau de porţelan.
– Feliile de mere sau pere din compot îşi pot păstra culoarea iniţială dacă imediat după curăţare se introduc în apă cu oţet. Apoi se scot şi se pun în altă apă la fiert. Oţetul nu influenţează gustul compotului.
– Mirosul de varză acră, gulii sau conopidă nu se împrăştie în bucătărie dacă în oala pusă la fiert se introduce o bucată de pâine albă uscată sau un cartof curăţat, libere sau înfăşurate într-o pânză curată de in, sau dacă se aşază pe capacul vasului o cârpă curată înmuiată în oţet.
– Mierea întărită îşi va recăpăta fluiditatea dacă se pune borcanul cu miere într-un vas cu apă încălzită şi se ţine la foc mic circa două ore.
– Coacerea plăcintei cu fructe fără pierderi şi fără a murdări cuptorul este posibilă dacă se înfing câteva macaroane scurte în cocă.
– Nucile se sparg uşor şi miezul rămâne întreg dacă sunt ţinute peste noapte în apă sărată sau dacă se pun în apa clocotită şi se lasă acolo până ce apa se răceşte complet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS