30.5 C
Craiova
joi, 3 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinPui picant pe grătar

Pui picant pe grătar

Ingrediente: 4 fileuri de pui (de câte 200 g), 2 linguriţe de condimente iuţi pentru grătar, o lingură de boia dulce, un căţel de usturoi pisat, ulei de măsline, 2 lămâi verzi, 2 porumbi tăiaţi pe jumătate.
Mod de preparare: Amestecaţi condimentele cu boiaua, usturoiul şi o lingură de apă rece, într-un bol de ceramică. Treceţi fileurile de pui prin acest amestec, astfel încât carnea să fie complet acoperită. Ungeţi grătarul cu puţin ulei de măsline şi aprindeţi focul la nivel moderat. Prăjiţi puiul timp de 6-8 minute pe fiecare parte sau până când carnea se pătrunde. Puneţi fileurile separat pe o farfurie, acoperiţi-le şi lăsaţi-le la răcit cel puţin cinci minute. Tăiaţi lămâile verzi pe jumătate şi prăjiţi-le foarte bine pe grătar. Între timp, fierbeţi porumbul într-o cratiţă cu apă clocotită, timp de cinci minute sau până se înmoaie, scoateţi-l şi scurgeţi-l de apă. Serviţi fileurile de pui împreună cu orez brun fiert, porumb şi jumătăţile de lămâie verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS