17.8 C
Craiova
joi, 17 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinBorş cu perişoare din dovlecei

Borş cu perişoare din dovlecei

Ingrediente: o legătură de zarzavat pentru supă, 1 ardei, o ceapă, 3 roşii, o ceşcuţă cu orez, circa 400 ml borş, o legătură de pătrunjel.
Pentru perişoare: un dovlecel, 200 g brânză de vacă, 2 ouă, 5 linguri griş, sare, o legătură de mărar.
Mod de preparare:
Zarzavatul se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Apoi se pune la fiert în 3 l de apă în care s-a adăugat şi puţină sare. Ceapa tocată mărunt împreună cu ardeiul tăiat se pun după 15 minute. Între timp, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Se pun să fiarbă separat cu foarte puţină apă.
Se pregătesc perişoarele astfel: dovlecelul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mare (dacă dovlecelul are multe seminţe, acestea se scot). Se sărează şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Se mixează brânza cu ouăle, sarea, grişul şi mărarul. Se scurge bine de zeamă dovlecelul ras (se stoarce în pumn) şi se amestecă şi el cu brânza. Se formează perişoare care se dau prin făină.
După ce s-au făcut toate perişoarele, se pun la fiert împreună cu zarzavatul. Tot acum se pune şi orezul. Când sunt toate fierte, se pune borşul şi se potriveşte de sare. La sfârşit se adaugă verdeaţa.
Timp de preparare: o oră
Complexitate: redusă
Menţiuni: aceasta este o reteţă de post, dar se poate drege cu ou şi smântână.
(www.reteteculinare.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII