4.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 decembrie, 2025
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Minicheculeţe bicolore

Ingrediente: 200 g zahăr, 250 g făină, 3 ouă, 120 ml ulei floarea soarelui/porumb, 130 ml apă, 1 plic praf copt, un vârf cuţit bicarbonat, 1 plic zahăr vanilat/vanilină, 1 lingură mare cacao

Mod de preparare: Mixaţi ouăle cu uleiul, apa, esenţa şi zahărul aproximativ zece minute. Adăugaţi făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. Împărţiţi amestecul în două, iar în una puneţi cacao. Umpleţi pe trei sferturi formele de checuleţe, tapetate cu unt şi făină, întâi cu compoziţie albă, apoi cu cea de cacao. Amestecaţi cu un beţigaş subţire şi băgaţi în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 20-25 minute.

 

File de cod la cuptor cu cartofi

Ingrediente: file de cod, cartofi tăiaţi feliuţe cât mai subţiri, ulei de măsline, paprika, rosmarin, sare, puţină făină

Mod de preparare: Feliuţele de cartofi se ţin aproximativ 30 de minute în lapte. Ungeţi o tavă cu ulei de măsline, aşezaţi în ea fileurile şi presăraţi-le cu sare şi paparika. Puneţi deasupra feliuţele de cartofi, stropiţi-le cu ulei de măsline şi presăraţi rozmarin după gust. Puteţi pune şi puţină făină, căci în felul acesta se fac cartofii crocanţi. Daţi la cuptor pentru 20-25 de minute. Între timp, pregătiţi sosul de smântână cu usturoi. Se pisează usturoiul, se freacă cu puţin ulei şi sare, apoi se adaugă smântână. Când fileul este gata, se toarnă sosul peste el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS