14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul Copos - Voiculescu se extinde

Dosarul Copos – Voiculescu se extinde

Procurorii DNA au extins cercetările în dosarul Loteria II faţă de George Copos şi Camelia Voiculescu, cei doi urmând să fie puşi sub învinuire pentru infracţiuni la Legea pieţelor de capital, informează NewsIn, citând surse judiciare. Drept urmare, Copos şi Camelia Voiculescu au fost citaţi pentru perioada imediat următoare, la DNA, pentru a afla noile învinuiri şi pentru a da o declaraţie, dacă doresc.

Între timp, în acelaşi dosar au mai fost puşi sub învinuire mai mulţi funcţionari de la firmele lui Copos şi Voiculescu, precum şi de la fostul Fond al Proprietăţii de Stat, devenit între timp Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Mihai Stolojanu, George Vodislav şi Romeo Nicu Susanu sunt acuzaţi de procurorii DNA că, în 2000, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, ar fi fundamentat şi aprobat o notă prin care o serie de „creanţe fictive“ ale Ana Electronic, de peste 500.000 de lei, ar fi fost transformate în acţiuni la Fast Service Electronica SA Bucureşti.

Procurorii spun că, în acest mod, Ana Electronic ar fi urmărit să obţină, în mod neconcurenţial, prin evitarea licitaţiei publice, un pachet important de acţiuni la FSE. Prin aceeaşi faptă, procurorii susţin că s-ar fi cauzat un prejudiciu de 700.000 de dolari acţionarilor FSE de la acel moment, precum şi unul de 400.000 de dolari FPS, iar SIF Oltenia ar fi fost prejudiciat cu 300.000 de dolari.

 

Bani spălaţi prin conturile prietenilor

 

DNA a anunţat încă din aprilie 2007 că a început urmărirea penală împotriva a şase persoane: Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Mihai Lazăr (preşedintele Consiliului de Administraţie al Grivco SA), George Copos, Giulio Giusepe Roza (preşedintele Consiliului de Administraţie al Ana Holding) şi Adrian Cristea. Primii cinci erau învinuiţi de spălare de bani, în timp ce Cristea este urmărit pentru că a participat la o licitaţie cu strigare cu oferte trucate. Concret, potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada 2000 – 2004, Copos ar fi spălat o parte a sumelor de bani obţinute ilicit din valorificarea către Loteria Română a 38 de spaţii comerciale, transferând banii prin conturile personale ale învinuiţilor Voiculescu Camelia – Rodica şi Voiculescu Dan, precum şi ale societăţii Grivco SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS