25.1 C
Craiova
marți, 22 iulie, 2025
Știri de ultima orăActualitateBucureştenii lasă la restaurant cele mai mari bacşişuri, în medie 9,21 lei

Bucureştenii lasă la restaurant cele mai mari bacşişuri, în medie 9,21 lei

Românii lasă în medie la restaurant un bacşiş de 6,83 lei, bucureştenii fiind cei mai darnici cu 9,21 lei, iar ardelenii cei mai economi cu 5,51 lei, informează un studiu al Visionwise (divizie a Daedalus).
Potrivit studiului menţionat, 32% dintre subiecţii chestionaţi lasă un bacşiş de cinci lei sau mai puţin, 20,6% între 5-15 lei, iar 11,7% peste 15 lei. Aproape 9% au declarat că nu lasă bacşişi.
Conform sursei citate, întâlnirile de afaceri generează cele mai mari bacşişuri, cu o medie de 8,06 lei.
În privinţa mâncării, 76,3% au declarat că preferă mâncarea românească, 13,1% mâncarea italienească, fast food este preferată de 5,3% (majoritatea elevi şi studenţi), iar cea chinezească de 3,3%. Antreprenorii au consumat într-o măsură mai mare mâncare cu specific vânătoresc, care este preferată de 1,9% dintre subiecţii sondajului.
66,3% din cei chestionaţi apreciază cel mai mult la un restaurant calitatea mâncării, 50% calitatea servirii, 29% atmosfera, rapiditatea servirii 18,9%, meniul variat 13,6%, locaţia 3,6%.
Importanţa acordată rapidităţii servirii pare să scadă pe măsură ce creşte numărul de vizite la restaurant, iar în ceea ce priveşte atmosfera, cei mai sensibili sunt clienţii sub 18 ani.
Studiul a fost realizat în luna mai 2008, bazat pe interviuri prin telefon. Eroarea este de +/-3%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS