12.3 C
Craiova
duminică, 25 mai, 2025
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Ciorbă de urzici

Ingrediente: urzici, ceapă, morcovi, păstârnac, ţelină, ulei, sare, verdeaţă, ouă, orez, pastă tomate.

Mod de preparare: Se spală urzicile în jet de apă rece şi se lasă 20 de minute. După aceea, se opăresc în apă cu sare, după care se toacă mărunt. Separat, se călesc ceapa şi rădăcinoasele, apoi se adaugă pasta de tomate, care se stinge cu apă. Se continuă apoi fierberea timp de 20 de minute, apoi se adaugă urzicile. Se lasă să fiarbă alte zece minute, după care se adaugă orezul. La final, se drege cu ou.

Crochete de peşte

Ingrediente: stavrid, pesmet, ouă, ulei, făină, piper, sare

Mod de preparare: Se fierbe peştele, după care se trece prin maşina de tocat. Se condimentează apoi după gust, se adaugă oul şi făina şi se formează baghete care se trec prin pesmet, apoi se prăjesc în ulei bine încins. Se servesc cu garnitură de cartofi natur şi lămâie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS