Ciorbă de pui a la grec
Ingrediente: 200 g morcovi, 100 g ţelină, 100 g păstârnac, 100 g ardei gras, 300 g ceapă, 1 kg piept de pui sau pulpă, 300 g smântână, o lămâie, 1 legătură de verdeaţă, 100 g orez, sare, piper.
Mod de preparare: Se dă în clocot carnea de pui şi se spumează. Separat se călesc puţin legumele şi se toarnă în supa fierbinte. Când este aproape gata, se face un sos din smântână şi lămâie, care se toarnă puţin câte puţin în supa fierbinte. Se mai lasă să dea câteva clocote după care se ia de pe foc. Se poate servi cu verdeaţă.
Piept de pui umplut cu sos verde
Ingrediente: 150 g piept de pui, 50 g sos salsa verde, 100 g ciuperci proaspete.
Pentru sosul verde: mărar, pătrunjel, ulei de măsline, usturoi, sare, piper.
Prepararea sosului: Verdeaţa tocată mărunt şi usturoiul se freacă împreună cu uleiul de măsline. Se adaugă sare şi piper după gust.
Pregătirea pieptului: Pieptului i se face un buzunar care se umple cu sosul verde, apoi se dă la cuptor. Se poate servi cu ciuperci la cuptor (ciupercile se spală, se stropesc cu ulei, se sărează şi se coc la cuptor) şi cu sos fantezia (50 g castraveciori muraţi, 50 g gogoşar murat, 30 g măsline, verdeaţă, 50 g maioneză, 30 g smântână, sare piper. După ce ingredientele au fost tăiate mărunt, se amestecă puţin cu smântâna şi maioneza).
Reţetă oferită de Restaurantul Le Baron