20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Irina Begu s-a calificat în turul al doilea la Australian Open. Petkovic a leşinat din cauza căldurii şi a abandonat

Tenis / Irina Begu s-a calificat în turul al doilea la Australian Open. Petkovic a leşinat din cauza căldurii şi a abandonat

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, astăzi, în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, la Melbourne, după ce a profitat de abandonul germancei Andrea Petkovic, la scorul de 6-7 (3), 4-3, 40-30, informează Agerpres. La acest scor, după o oră şi 47 de minute de joc, Petkovic s-a prăbuşit pe teren din cauza deshidratării, meciul având loc la o temperatură de 33-34 de grade Celsius. Germanca a primit îngrijiri medicale timp de aproape zece minute şi nu a mai putut continua jocul.
Begu (28 ani, 76 WTA) a condus cu 4-0 în primul set, dar a pierdut apoi cinci ghemuri la rând. Românca a reuşit să trimită setul în tiebreak, unde Petkovic s-a impus cu 7-6 (3). Begu a avut 2-0 şi în setul al doilea, dar germanca a egalat, meciul întrerupându-se în ghemul cu numărul opt.
Begu a avut 8 duble greşeli, 24 winners şi 33 de erori neforţate, în timp ce Petkovic a contabilizat 2 duble greşeli, 17 winners şi 39 de erori neprovocate.
Irina Begu (28 ani, 70 WTA) are acum 3-2 în meciurile directe cu Petkovic (31 ani, 63 WTA). Irina a câştigat şi ultimul meci, în toamnă, la Sankt Petersburg, cu 7-6 (5), 6-1, în primul tur.
Românca şi-a asigurat un cec de 105.000 dolari australieni şi 45 de puncte WTA. Ea s-a oprit în turul secund la ediţia de anul trecut. Irina Begu o va înfrunta pe cehoaica Petra Kvitova, numărul şase mondial, în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce aceasta a dispus cu 6-3, 6-2 de Magdalena Rybarikova (Slovacia), luni, la Melbourne.
Tot astăzi, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu au pierdut în primul tur la Melbourne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS