16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, mai eficientă cu Cristea. Vezi golurile și concluzia lui Devis Mangia (VIDEO)

Craiova, mai eficientă cu Cristea. Vezi golurile și concluzia lui Devis Mangia (VIDEO)

Universitatea Craiova a plecat în cantonamentul din Antalya fără nicio noutate în lot, fapt care a dat naştere unor discuţii în rândul fanilor, care apreciau, la fel ca şi antrenorul Devis Mangia, că mai este nevoie de încă un vârf, pentru ca Elvir Koljic şi Alex Mitriţă să aibă cu cine colabora în faţa porţii adverse. Spre finalul săptămânii trecute a fost „detonat“ şi transferul iernii, Andrei Cristea (foto în alb) a venit de la Iaşi la schimb cu Gardoş şi Burlacu, fotbalişti care au nevoie de minute pentru a-şi intra în formă, motiv pentru care oficialii Ştiinţei i-au trimis în Copou sub formă de împrumut până la vară. Cristea s-a alăturat de vineri alb-albaştrilor şi a evoluat ieri în primul amical al iernii, reuşind să marcheze.

Victorie în prima misiune

Universitatea Craiova a susţinut ieri primul joc amical din cadrul stagiului de pregătire din Turcia şi a reuşit să-l treacă cu bine. Alb-albaştrii s-au impus cu 2-1 în faţa grupării Adana Demirspor, o formaţie ce se regăseşte la mijlocul clasamentului în eşalonul secund în Turcia, mai exact pe locul 9, cu 24 de puncte. Primul gol al meciului a fost marcat chiar de Andrei Cristea, în minutul 11, după un assist al lui Mateiu. A doua reuşită a oltenilor a fost semnată de Mihăilă, cu un șut superb, cu efectul, de pe stânga, la vinclul porții (‘62). Replica turcilor a venit prin mijlocaşul polonez de 28 de ani Jakub Kosecki (‘80).

Mihăilă a marcat un supergol cu Adana (Foto: ucv1948.ro)

Antrenorul Ştiinţei, Devis Mangia, a început meciul cu următorul unsprezece: L. Popescu – Dimitrov, Donkor, Ferreira, Bancu – Bărbuț, Mateiu, Bic, Mitriță – Rocha, Cristea. Repriza a doua a fost abordată cu: Pigliacelii – Martic, Popa, Kelic, Briceag – Meza Colli, Fedele, Cicâldău, Baicu – Niţu, Mihăilă. A mai intrat: Zete.
Atacantul Elvir Koljic a fost menajat în acest meci, el acuzând unele dureri musculare, motiv pentru care s-a pregătit separat ieri-dimineaţă.
Adana a mizat pe: Caglan Sahin – Bilcig Hakan, Ismail Konuk, Adil Demirbag, Orhan Tasdelen, Traore Hamidou, Emre Nefiz, Erkam Develi, Jakup Kosecki, Kaan Turkmen, Berk Yldiz. Rezerve: Filip Dujmovic, Yigit Kadioglu, Milan Mitrovic.
Formaţia olteană va mai susţine două teste în cadrul stagiului de pregătire din Turcia, primul cu FC Vorskla Poltava (locul 5 în prima ligă din Ucraina; 19 ianuarie, ora 16.00), al doilea cu Ferencvárosi Torna Club (locul 1 în Ungaria; 25 ianuarie, ora 16.00).

Mangia: Toți jucătorii au evoluat bine

La finalul întâlnirii cu Adana, tehnicianul Devis Mangia, a acordat un scurt interviu site-ului oficial al grupării din Bănie în care s-a declarat mulțumit de modul cum au decurs pregătirile până acum.

„Am lucrat foarte bine în această primă săptămână . Acum, cu Adana a fost un antrenament bun, echipa a jucat bine, și-a creat multe ocazii, dar am greșit puțin din punct de vedere tehnic. Cred că este normal să mai apară și mici probleme, pentru că am lucrat mult în aceste zile de cantonament. Cristea a făcut un meci bun și este un semnal bun pentru noi. Toți jucătorii au evoluat bine, atât cei din prima repriză, cât și cei din a doua. Cei tineri au avut și ei o atitudine bună, ceea ce este cel mai important lucru pentru mine în acest moment și trebuie să continue să lucreze și va fi bine“, a declarat Devis Mangia.

„Am semnat cu o echipă mare“

Andrei Cristea se bucură foarte mult că a ajuns la Universitatea Craiova şi îşi doreşte să facă lucruri memorabile în tricoul alb-albastru.

„Mă bucur că am semnat cu o echipă mare precum Universitatea Craiova, sunt foarte motivat să înscriu multe goluri și sunt convins că vom avea un an foarte bun. Am făcut cunoștință cu toți băieții, am jucat împotriva unora dintre ei, este un grup frumos, tânăr, dornic de performanță și sunt convins că și anul acesta vom câștiga un trofeu. Colegul meu de cameră este Mihăilă, un jucător foarte talentat, de viitor, și m-aș bucura ca el să fie atent la ceea ce are de făcut, pentru că are un viitor foarte frumos în față. Îmi doresc foarte mult să fiu sănătos și să înscriu, dar cel mai important lucru este ca echipa să câștige. Noi trebuie să formăm un grup unit și să avem rezultatele pe care ni le dorim. Nu va fi ușor, va fi o presiune mare, pentru că la Craiova nu te așteaptă nimeni. Îmi doresc cu nerăbdare să iau contact cu atmosfera de pe «Ion Oblemenco» și, bineînțeles, să înscriu multe goluri. Este un public fanatic și sunt convins că împreună vom reuși să facem o performanță și în acest an. Îmi doresc să confirm așteptările, să joc foarte bine și să aducem un trofeu la Craiova“, a spus Cristea, autor a şase goluri în prima parte a sezonului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS