7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCe mutări a mai făcut „U“ Craiova

Ce mutări a mai făcut „U“ Craiova

Aşa cum se întâmplă în fiecare perioadă de transferuri de iarnă, Universitatea Craiova încearcă să-şi „regleze“ lotul, astfel încât să abordeze partea secundă cu cea mai bună formulă de echipă. Dacă la capitolul sosiri nu s-a operat nimic spectaculos momentan, la plecări lucrurile încep să se limpezească în fiecare zi. E cert că Dominik Glavina şi Florin Gardoş vor sări din schema lui Devis Mangia, destinaţiile lor fiind deocamdată necunoscute, însă antrenorul italian şi membrii conducerii Ştiinţei au convenit să împrumute şi câţiva dintre jucătorii tineri, cu perspective frumoase, dar sunt în joc de glezne şi unii din seniori.

Borţa a semnat cu Petrolul

Unul dintre tinerii care şi-a luat „zborul“ este Florin Borţa (foto, la minge), jucător care a avut evoluţii constant bune în ultimii ani la „satelit“. Vâlceanul de 19 ani şi 1,75 metri a semnat ieri cu Petrolul Ploieşti, urmând să joace la Liga a II-a până pe 30 iunie. Borţa a debutat în Liga I în vara trecută, la acel 2-2 cu FC Botoşani, de pe „Ion Oblemenco“, iar în total a bifat 247 de minute în tricoul alb-albastru.
Contactat telefonic de GdS, Florin Borţa a afirmat că nu este supărat de decizia clubului şi speră să revină mai puternic după şederea printre „lupii galbeni“.

„Mă aşteptam să fiu împrumutat, pentru că nu am jucat prea mult la prima echipă, având şi o concurenţă foarte mare pe posturile de fundaş/mijlocaş dreapta. Am avut o discuţie cu domnul Mihai Rotaru şi am stabilit să merg să joc în altă parte, ca să revin mai puternic. Am ajuns la Petrolul, o echipă foarte bună, care are şi jucători tineri, dar şi cu experienţă, şi sper să joc şi să fac o treabă bună. Din vară aş vrea să revin şi să rămân, dar până atunci am mult de muncit. Astăzi am făcut vizita medicală şi acum aştept antrenamentele. Sper să mă acomodez repede. Le ţin pumnii băieţilor, sper să aibă un parcurs foarte bun în partea a doua a campionatului şi să mai cucerească un trofeu“, a declarat Florin Borţa, pentru GdS.

Florin Borţa pleacă la Petrolul cu o cotă de piaţă de 100.000 de euro, el mai având contract cu Universitatea Craiova încă trei sezoane.

Vlădoiu a urcat la Liga I

Alt fotbalist care a fost plasat în altă parte de Universitatea Craiova este Ştefan Vlădoiu. Deşi mulţi credeau că va reveni de la Sportul Snagov şi va rămâne sub comanda lui Devis Mangia, având şi evoluţii remarcabile în Liga a II-a cu gruparea ilfoveană, fundaşul dreapta de 20 de ani a mers sub formă de împrumut la Dunărea Călăraşi, acolo unde a ajuns în această iarnă şi portarul renegat al Craiovei, Nicolai Calancea.
Vlădoiu a declarat pentru GdS că nu-şi făcuse speranţe să rămână la Craiova şi crede că experienţa pe care o va avea la echipa antrenată de Dan Alexa îl va ajuta să crească valoric.

„Mă aşteptam să merg împrumut, nu am avut nicio discuţie care să mă facă să cred că merg în Antalya cu băieţii sau că mă întorc sigur la Craiova. Acum sunt la Călăraşi şi vreau să-mi fac treaba cât mai bine. Sper să fac un cantonament cât mai bun şi să joc multe meciuri în Liga I, să capăt experienţă, pentru ca la vară să mă întorc la Craiova şi să nu mai merg împrumut. E clar că o să se simtă diferenţa între Liga a II-a şi Liga I, dar sunt sigur că o să mă ridic la acest nivel, pentru că de asta am venit aici, la Călăraşi“, a declarat Ştefan Vlădoiu, pentru GdS. Vlădoiu mai are contract cu Craiova încă trei ani.

Au revenit trei tineri

Conducătorii olteni intenţionează să mai „rodeze“ şi alţi tineri jucători, cum ar fi portarul Cristi Dică şi mijlocaşii Marian Şerban şi Adrian Juncu, însă nu au ajuns la un acord cu niciun club momentan. Împrumutul ar putea fi o variantă şi pentru Ovidiu Bic, chiar dacă acesta se află acum cu echipa în cantonamentul din Antalya. Bic a prins foarte puţine minute în prima parte a campionatului, lipsind o bună perioadă din cauza unei accidentări, şi Mangia are multe opţiuni pentru linia de mijloc.
Universitatea Craiova mai are alţi cinci tineri de perspectivă împrumutaţi până la vară, mutări făcute încă de la începutul sezonului. Aici intră în discuţie fundaşul Raul Hreniuc (21 de ani, FC Argeş), mijlocaşii Stephan Drăghici (20 de ani, Sepsi Sf. Gheorghe) şi Alin Manea (22 de ani, Chindia Târgovişte) şi atacanţii Alex Popescu (21 de ani, CS Mioveni) şi Sergiu Jurj (20 de ani, Rapid Bucureşti).
În schimb, la Universitatea Craiova au revenit trei tineri mijlocaşi de 19 ani, cărora le-au expirat împrumuturile: Lucian Buzan revine de la Dunărea Călăraşi, unde a bifat două prezenţe în Liga I, Radu Bârzan va intra sub comanda lui Dragoş Bon după o experienţă la FC Argeş, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu Hristo Vadasis, care a evoluat la Reşiţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS