12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBoxerii craioveni au obţinut trei medalii la Satu Mare

Boxerii craioveni au obţinut trei medalii la Satu Mare

Ion Dragomir și Dora Mustățea, alături de Fabriţio Gândac și Filip Rafailă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Satu Mare a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, Campionatul Naţional de box dedicat cadeţilor (13-14 ani), iar SCM Craiova nu a ratat ocazia să-şi etaleze valorile, obţinând o medalie de aur, una de argint şi una de bronz.
Cele mai bune rezultate le-a înregistrat  prin Filip Rafailă (14 ani), care a fost numărul unu la categoria 56 de kilograme, şi Fabriţio Gândac (13 ani), care a încheiat pe locul doi la categoria 32 de kilograme.

„Ne-am propus de la început să obţinem acest loc unu prin Filip. De fapt se puteau obţine mai multe, dar a fost o competiţie destul de numeroasă, au fost 210 participanţi la toate categoriile, au luptat chiar şi 18 sportivi la o categorie. La Filip ne aşteptam să devină campion, fiindcă el a concretizat şi la Cupa României obţinând locul I. Acum competiţia a fost un pic mai grea, mai solicitantă, dar a făcut faţă cu brio la toate cele trei meciuri pe care le-a disputat. În primul meci a câştigat prin abandon, în prima repriză, la un sportiv de la Voluntari. În al doilea meci, la fel de disputat, a învins un sportiv de la Steaua, decizia fiind 5-0 pentru boxerul nostru, iar în finală a învins un boxer din Orăştie, meci care s-a dorit o revanşă, fiindcă Filip îl învinsese în primul meci de la Cupa României din primăvară. Cel mic s-a autodepăşit, pentru că practică boxul de foarte puţin timp, dar a demonstrat că este un băiat cuminte, un sportiv care vrea, munceşte, e serios, şi acolo a lăsat o impresie frumoasă. La festivitatea de premiere, am avut cinstea, atât noi, ca antrenori, cât şi el, să fie premiat de fostul mare campion mondial, şi la amatori, şi la profesionişti, Mihai Leu, care i-a şi oferit lui Fabriţio o pereche de mânuşi cu semnătura lui“, a declarat antrenorul principal de la SCM Craiova, Ion Dragomir, pentru GdS.

Boxerii, bucuroşi

La rândul lor, Filip Rafailă şi Fabriţio Gândac se mândresc cu medaliile de la gât.

„Dacă am făcut o pregătire bună a fost bine la final. Mi-am dorit foarte mult să ies campion, am muncit foarte mult şi am avut multă încredere“, a comentat Filip Rafailă, pentru GdS. „A fost greu, am avut emoţii mari, dar am reuşit să termin pe locul doi şi sunt foarte bucuros. Îmi doresc să ies campion data viitoare şi o să muncesc foarte mult pentru asta“, a spus Fabriţio Gândac.

Antrenorii Ion Dragomir şi Dora Mustăţea s-au declarat mulţumiţi de realizările din acest an.

„Noi, adică eu şi colega mea, Dora Mustăţea, suntem convinşi că e loc de mai bine şi sperăm ca pe viitor aceşti sportivi să demonstreze că pot obţine şi alte rezultate frumoase. Sunt două medalii care se adaugă pe panoplia clubului SCM şi i-am făcut fericiţi şi pe conducători, care i-au felicitat pe micuţii sportivi. Aşteptăm să răspundă cu medalii şi cei care vor veni din urmă“, a comentat Ion Dragomir.
„Am câştigat peste 14 medalii în competiţiile oficiale, cinci de aur, cinci de argint şi patru de bronz, şi ne mândrim cu ele, iar anul viitor sperăm să obţinem şi mai multe“, a punctat Dora Mustăţea.

Dragomir şi Mustăţea au mai mizat la Satu Mare pe Elvis Serdaru (categoria 50 kg), Cristian Serdaru (52 kg), Ştefan Băceanu (59 kg) şi Daniel Solomon (68 kg), cu toţii având evoluţii bune, însă nematerializate cu medalii.

Și Camen a urcat pe podium

Maestrul Ion Joiţa și-a pus speranţele în trei dintre elevii săi: Florin Daniel Camen (48 kg), Andrei Nistor (categorie 50) şi Hornea Toni (56 kg). Un rezultat notabil l-a avut Camen, care a cules medalia de bronz, dar maestrul Joiţa consideră că arbitrii s-au pus contra unui rezultat şi mai bun.

„Am câştigat cu sportivul Florin Camen medalia de bronz, dar trebuia să fie mai strălucitoare. Daniel a câştigat două meciuri, cu un sportiv din Satu Mare şi cu unul din Timişoara, iar în cel de-al treilea meci m-au furat cu Hunedoara. A fost o decizie de 4-1… Pentru locul trei-patru a boxat cu Daniel Gîrleanu de la Hunedoara. Fratele lui Gîrleanu este un fost campion şi l-am tot văzut în preajma arbitrilor… Am filmat acel meci, l-am urcat pe youtube şi am primit sute de comentarii de la oameni care ne dădeau dreptate. La noi nu se mai face contestaţie, aşa că mergem înainte“, a explicat Ion Joiţa, pentru GdS.

„Sunt supărat că nu l-am putut vedea în ring şi pe Andrei Nistor. L-a oprit medicul dimineaţa, înainte de gală, pentru că seara, la antrenament, s-a accidentat. Toni a luptat bine, dar a avut adversari foarte buni. A fost ultimul concurs de anul acesta, şi mă bucur, pentru că mă simt obosit. Ne refacem forţele ca să atacăm în primăvară“, a mai spus Ion Joiţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS