19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVă vrem puternici!

Vă vrem puternici!

Alex Cicâldău și Devis Mangia sunt convinși că meciul cu Viitorul va fi foarte disputat (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova a dezamăgit runda trecută la Mediaș și toată încrederea câștigată la meciul cu Dinamo s-a năruit, mulți dintre suporteri întrebându-se și acum cum poți să nu te alegi cu nici un punct dintr-un joc în care ai beneficiat de trei penaltiuri. Amărăciunea a rămas cumva „instalată“ în sufletul multora, dar speranța că nu se va mai repeta o asemenea poveste este și ea bine conturată. În plus, „leii“ din tribune cred că alb-albaștrii lui Devis Mangia știu să se mobilizeze exemplar la meciurile puternice, cum este și cel de sâmbătă seară, de la ora 21.00, de pe stadionul „Ion Oblemenco“, împotriva puștilor talentați de la FC Viitorul, și o să câștige punctele și respectul tuturor.

Mangia: Sper că va fi un meci spectaculos

Antrenorul Științei, Devis Mangia, este convins că întâlnirea cu Viitorul este dificilă, speră să fie spectaculoasă și punctele să intre în contul echipei sale, chiar dacă nu-i va putea trimite pe teren pe Alex Mitriță, Matteo Fedele (ambii suspendați), Meza Colli sau Dimitrov (accidentați).
„Sper că va fi un meci spectaculos, cum a fost cel de anul trecut. Nu știu dacă de data asta va fi mai ușor meciul. Știu că de fiecare dată au fost partide foarte grele și spectaculoase, studiate, cu foarte multe elemente tehnice. Pot apărea câteva schimbări în lotul cu care voi aborda această partidă, dar mai sunt două antrenamente de susținut și voi decide și acest aspect. Mitriță este o absență importantă, dar tot în unsprezece inși vom juca și se va găsi cine să-l înlocuiască, iar cine o va face va da maximum, cu siguranță. Meza Colli cred că va apărea în lot după meciul cu CFR Cluj. Sperăm să fie apt mai devreme, dar cu siguranță o să-l vedem după meciul cu CFR Cluj“, a spus Mangia.

„Dacă vom avea echilibru, echipa asta va ajunge departe“

Devis Mangia a comentat și pe tema demiterii sale în cazul unui eșec, dar a lăsat să se înțeleagă faptul că nu se simte în pericol și apoi a făcut o scurtă analiză a prestației de la Mediaș.
„Mirel Rădoi, pe care-l cunosc foarte bine și am un raport bun cu el, a spus că nu se pune problema să vină la Craiova în acest moment. Când nu o să mai fiu eu aici, atât Rădoi, cât și Gică Hagi mi se par antrenori foarte buni. Știți că și Gică Hagi a spus la un moment dat că vrea să mă duc eu la Viitorul și să vină el aici. După partida cu Mediaș, pe care eu o consider bună, cu ceva erori, dar bună, mă gândesc la ce pot să fac, la cum voi lucra. Mai este o problemă: băieții aceștia trebuie să se cunoască între ei, pentru că încă nu s-au familiarizat unii cu ceilalți, așa că avem mult de lucru. Când vorbesc despre greșeli, știți că mă refer întotdeauna la echipă. La Mediaș am luat un gol în urma unui corner, apoi au fost greșeli la marcajul preventiv și trebuie să lucrăm mai bine fazele acestea. Înainte de partida cu Gaz Metan aveam al doilea cel mai bun atac, ceea ce era bine, și a doua cea mai bună apărare, iar acum trebuie să mai remediem lucrurile. E destul de dificil să ai trei înfrângeri în opt partide, dar echipa pe care eu o am în cap încă nu am făcut-o să joace anul acesta. Media punctelor este joasă, de asemenea, și ea, și cu siguranță trebuie să lucrăm mai mult. Echipa are conturat un stil, dar trebuie să integrăm și nou-veniții“, a spus tehnicianul italian.
Întrebat care sunt obiectivele Universității din acest an, ținând cont că acum lotul este definitivat, Devis Mangia a afirmat: „Eu sunt convis că, dacă vom avea echilibru, atât în momentele mai puțin frumoase, cum este acesta, cât și în cele frumoase, care sper să vină cât mai repede, echipa asta va ajunge departe. Nu vreau să vă spun ce și cum, dar dacă vom pregăti cu atenție fiecare partidă putem să ajungem departe“.
Referitor la meciul cu Sportul Snagov, din 16-imile Cupei României, programat marți, 25 septembrie, de la ora 18.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“, Mangia a îndemnat la precauție: „Am văzut câteva chestii interesante la Snagov. Este o echipă foarte bine clasată, este la un punct de liderul Ligii a II-a, deci trebuie să fim foarte atenți și să nu ne gândim nici o secundă că ar putea fi o partidă ușoară. Este un avantaj pentru noi că jucăm la Craiova, având în vedere și deplasările lungi pe care trebuie să le facem!“.

Cicâldău: În cazul în care voi marca nu mă voi bucura

Mijlocașul Universității Craiova, Alex Cicâldău, a declarat în cadrul conferinței de presă de joi că își dorește victoria în meciul cu Viitorul, că își va da tot concursul să contribuie la reușită, însă, dacă va marca, nu se va putea bucura, neuitând de unde a plecat.
„Soarta face să joc împotriva foștilor colegi, care îmi sunt și prieteni, dar este un meci ca oricare altul. Trebuie să intrăm deciși în teren, să dăm totul și să luăm cele trei puncte. Suntem două echipe care încercăm să jucăm un fotbal bun, ultimul joc a fost cu multe goluri și cred că și sâmbătă va fi la fel de spectaculos. Voi intra în teren și sper să câștige echipa mea actuală. Contează mai puțin dacă voi marca eu sau nu. În cazul în care voi marca, nu mă voi bucura, pentru că mereu va exista acel respect pentru Viitorul și o să le mulțumesc mereu celor de acolo pentru că m-au format ca jucător. Trebuie să analizăm lucrurile, să nu mai facem greșelile făcute în meciurile trecute și, cu siguranță, vom arăta bine“, a punctat Cicâldău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS