19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, mai puternică înainte de Sepsi

Craiova, mai puternică înainte de Sepsi

Mangia și Gardoș mizează pe un rezultat pozitiv la Sfântul Gheorghe (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova a organizat joi o conferință de presă cu două acte. În primul, președintele Marcel Popescu l-a prezentat pe noul fundaș transferat, ghanezul Isaak Donkor, iar în cel de-al doilea, antrenorul Devis Mangia și apărătorul Florin Gardoș au prefațat întâlnirea cu Sepsi, din etapa a doua, programată duminică, de la ora 18.00, la Sfântul Gheorghe.

Isaac Donkor: Voi da totul pe teren!

Noul jucător al Științei, Isaac Donkor, a explicat că este încântat de ce a găsit la Craiova și că se va dedica în totalitate echipei oltene, sperând să ajungă de aici și la naționala Ghanei.
„E o plăcere să mă aflu astăzi aici. A fost dificil să accept propunerea de a veni la Craiova, pentru că părăseam Italia după 14 ani. Știind că antrenorul este italian mi-a dat curaj să vin, apoi a fost o alegere mai ușor de făcut aflând că sunt și fotbaliști italieni care joacă aici, dar și români care au evoluat în Italia. Nu mă așteptam să fiu așa de bine primit de colegi. De regulă, când te duci la un alt club, colegii sunt mai reticenți, se comportă mai ciudat gândindu-se la concurență, de aceea am fost foarte surprins cât de bine m-au primit. Încă nu am reușit să văd orașul, dar stadionul este extraordinar. Sper să-l umplem meci de meci și să avem un parcurs bun. Voi da totul pe teren! Nu este un pas înapoi pentru mine venirea la Craiova, pentru că prima ligă este prima ligă în toate țările. Într-adevăr că nu se poate compara Inter Milano (club la care a crescut – n.r.) cu Craiova, dar eu și colegii mei vom da maximum ca să ducem echipa unde trebuie“, a spus Donkor.
„Nu știam că Cristi Chivu a plecat de la Craiova și ulterior a ajuns la Inter. Coincidența face că la Inter am avut numărul lui Chivu. Cu Răzvan Popa am fost coleg la Primavera, dar nu știam că este aici, am aflat când am ajuns. Nu se pune problema că am venit să-i iau locul în echipă. Noi ne punem la dispoziția antrenorului și el va decide cine va juca. Nu am mai evoluat de câtva timp și în acest moment nu cred că pot să joc o partidă întreagă, dar 45-60 de minute pot să o fac într-un ritm foarte bun. La naționala Ghanei am fost convocat pe când evoluam la Inter, dar clubul a refuzat pentru că era mai multă nevoie de mine acolo. Cu timpul au renunțat să mă mai convoace, s-au cam supărat, crezând că eu am refuzat. Acum, venind aici, sper să mă mai cheme“, a completat Isaac Donkor.

Mangia și Gardoș, optimiști

La rândul lor, Devis Mangia și Florin Gardoș au admis că alb-albaștrii nu vor avea o misiune ușoară în județul Covasna, mai ales pentru că sunt absenți importanți, dar că echipa va lupta să câștige confruntarea cu Sepsi.
„Va fi un meci dificil, întâlnim o echipă bună. Cred că Sepsi va lupta pentru play-off în acest sezon, pentru că a achiziționat jucători buni. Nu-i vom avea la dispoziție pe Dimitrov, Martic, Rossi, Bic și Markovic, care s-a lovit în ultimul meci. E o soluție Briceag pentru banda dreaptă sau poate intră vreun jucător tânăr. Dar și așa, noi jucăm toate partidele la victorie“, a spus Mangia, comentând și despre venirea lui Donkor: „Este un jucător pe care l-am urmărit atent, foarte bun, care dă un randament bun pe poziția de fundaș central – dreapta. Ne va fi de ajutor“.
„Nu am început exact cum ne-am fi dorit acest sezon și cred că trebuie să mergem la Sfântul Gheorghe și să obținem cele trei puncte. La meciul trecut s-a întâmplat să nu câștigăm chiar dacă am dominat clar și am avut foarte multe ocazii. Sper să reușim să înscriem acum, să nu luăm gol, și să obținem victoria, pentru că am pierdut deja două puncte și va conta orice punct pierdut la final. Nu cred că este vorba de nicio criză că nu am marcat până acum, va veni și golul. Știu că venim după un sezon bun, că lumea are așteptări mari și nu mai are răbdare. Atunci se întâmplă ca Bărbuț să dea o pasă în spate și să fie fluierat. La echipele mari, suporterii sunt mai pretențioși, dar eu sunt convins că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine“, a afirmat Florin Gardoș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS