6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportViitorul Teasc, vicecampioana României la fotbal pe plajă

Viitorul Teasc, vicecampioana României la fotbal pe plajă

Participantă în premieră la o competiţie de fotbal pe plajă, echipa Viitorul Teasc a cucerit medalia de argint

Fotbaliştii doljeni au obţinut medaliile de argint, fiind învinşi în finala de la Jupiter de campioana en-titre, echipă cu mulţi internaţionali, care va juca în competiţia continentală.

Două echipe din judeţul Dolj, Viitorul Teasc şi Ştiinţa Danubius Bechet, au participat weekendul trecut la turneul final al Campionatului Naţional de fotbal pe plajă. Competiţia, organizată de Federaţia Română de Fotbal, s-a desfăşurat pe litoral, în staţiunea Jupiter, şi a reunit cele mai bune patru echipe din ţară. Alături de formaţiile doljene au mai participat West Deva şi Bradu Borca (judeţul Neamţ).

West Deva, cu mulţi internaţionali în echipă

Echipa Viitorul Teasc a reuşit o performanţă remarcabilă, întorcându-se acasă cu titlul de vicecampioană naţională. Oltenii au disputat finala mare în compania formaţiei West Deva, campioana en-titre. Cu un lot care dă majoritatea componenţilor naţionalei României şi cu o experienţă net superioară, dată de participările în ultimele două ediţii ale Euro Winners Cup, elita întrecerii cluburilor continentale, jucătorii deveni s-au impus fără emoţii în finală, cu scorul de 8-0, păstrându-şi astfel titlul cucerit în urmă cu un an. La echipa hunedoreană evoluează şi un fotbalist din Craiova, Alin Bugălă, cel care a practicat cu succes şi fotbal în sală, îmbrăcând tricoul naţionalei la ambele.

Au avut victorii pe linie până în finală

Până în marea finală, jucătorii din Teasc, aflaţi la prima experienţă la fotbal pe plajă, obţinuseră numai victorii. În semifinalele turneului final, aceştia trecuseră de cealaltă echipă doljeană, Ştiinţa Danubius Bechet, cu scorul de 8-5, prin reuşitele jucătorilor Daniel Ochea (4 goluri), Florin Niculescu (3) şi Ilie Crăciun (1).
În meciul pentru locul trei, echipa Ştiinţa Danubius Bechet a fost învinsă de echipa Bradu Borca, cu scorul de 7-5. Nemţenii fuseseră depăşiţi în semifinale de West Deva, cu scorul de 9-3.

Două echipe doljene, între cele mai bune patru din ţară

Prima ediţie a Campionatului Judeţean de fotbal pe plajă în judeţul Dolj s-a desfăşurat pe 7 iulie la Water Park Craiova, cu participarea a patru echipe: Viitorul Teasc, Ştiinţa Danubius Bechet, Tractorul Cetate şi City Leu. S-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare“, iar echipa din Teasc a devenit campioană judeţeană, după trei victorii: 4-3 cu Cetate (în prelungiri, golul de „aur“), 5-2 cu Bechet şi 7-2 cu Leu. Echipa din Bechet s-a clasat pe locul doi, pe lângă înfrângerea cu Teasc având două victorii: 7-3 cu Cetate şi 9-4 cu Leu.
O zi mai târziu, în aceeaşi locaţie s-a disputat faza regională a Campionatului Naţional. Alături de Teasc şi Bechet au mai participat două formaţii din Bucureşti, VK Soccer (vicecampioana din 2017) şi ACS Politehnica. S-au jucat două meciuri, ale căror învingătoare mergeau la turneul final, iar acestea au fost echipele doljene. Teasc a trecut de ACS Politehnica Bucureşti, cu 10-5, iar Bechet a învins VK Soccer, cu 10-6, o performanţă importantă pentru judeţul Dolj.

Niculescu: Când am început această aventură nu mă aşteptam la acest rezultat

Revenind la parcursul echipei Viitorul Teasc, antrenorul-jucător Florin Niculescu a spus ieri că locul doi pe ţară este un rezultat extraordinar.
„Ţinând cont că toţi jucătorii din echipa noastră sunt la prima experienţă pe o astfel de suprafaţă de joc, rezultatul este unul extraordinar. Până să ajungem la turneul final, am câştigat faza judeţeană, cu victorii pe linie, apoi am mai câştigat o faza preliminară, trecând de o echipă din Bucureşti. La acele meciuri am fost ajutaţi şi de alţi jucători, care, din păcate, nu au putut face deplasarea cu echipa la Jupiter, din diferite motive. Sincer, acum două săptămâni, când am început această aventură, nu mă aşteptam la acest rezultat, locul doi pe ţară, dar se pare că experienţele anterioare de la fotbalul pe teren mare şi de la minifotbal ne-au ajutat până la un anumit punct, ţinând cont că în finală am fost învinşi fără drept de apel de echipa din Deva, una extraordinară! Mulţumim domnului Mihai Iliescu pentru organizarea la Craiova a celor două faze şi sperăm ca la anul să realizăm un rezultat asemănător“, a spus Florin Niculescu.

Daniel Ochea: Îmi pare rău că nu am marcat în finală

La rândul său, căpitanul echipei din Teasc, Daniel Ochea, regretă că doljenii nu au reuşit să marcheze în finală. „Când ne-am înscris în această competiţie la faza pe judeţ am făcut-o să jucăm de plăcere, fotbalul pe nisip a fost o provocare pentru noi. Mi se pare că este de trei ori mai solicitant decât cel pe teren mare şi ca la minifotbal. Am mers cu victorii până în finala campionatului, unde am dat peste o echipă foarte bună, cu jucători de naţională. A fost o căldură sufocantă, ştiam că nu avem şanse, dar îmi pare rău că nu am marcat. După meci, campionii ne-au felicitat şi ne-au zis că spre deosebire cu alte echipe cu care au jucat şi ţinând cont că este pentru prima dată când jucam pe plajă, ne-am descurcat. Sper să ne reîntâlnim şi la anul în finală“, a spus Ochea, care în semifinale a marcat cel mai rapid gol al turneului, în secunda doi.
Lotul echipei Viitorul Teasc a fost alcătuit din: portari: Alexandru Pătru, Bogdan Chintescu; jucători de câmp: Daniel Ochea (căpitan), Marian Işlicaru, Ionuţ Stoica, Ionuţ Măciucă, Iulian Ignat, Robert Vulpe, Ilie Crăciun, Marius Sbora, Cristian Sandu, Florin Niculescu (antrenor-jucător).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS